У Міносвіти назвали найбільш затребувану спеціальність у найближчі 5 років

4503 0
Міністерство економіки цього року збільшило державне замовлення на фахівців у сфері IT.
фото: training.wex.ge, biznesua.com.ua

фото: training.wex.ge, biznesua.com.ua

Сьогодні на українському ринку праці недостатньо IT-фахівців. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, інформує Главком.

«Міністерство економіки збільшило державне замовлення на програмістів, на фахівців у сфері IT. так само збільшили місця на інженерні, власне, технічні спеціальності. Це те, що нам дуже потрібно», - зазначила вона.

Водночас очільниця міністерства уточнила, що подібна ситуацію на ринку праці можливо спрогнозувати на 5-6 років.

«Бо бакалаври вийдуть за 4 роки, магістри - ще пізніше. А інститут прогнозування ринку праці у нас, на жаль, розвинутий надто слабо і над ним ще багато потрібно працювати», - додала вона.

Разом із тим відомство зменшило держзамовлення на право, економіку.

Читайте також: Львівський виш створив інтерактивну карту для «першачків»

«Цих фахівців вже дуже багато. Крім того, за цими спеціальностями є попит і на платне навчання. Якщо проаналізувати попит на контрактну форму навчання, то, в першу чергу, як бачимо, люди готові платити за здобуття юридичних, економічних та філологічних спеціальностей», - розповіла міністр.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!