У розвідці США вважають, що за вбивством Дугіної стоїть Україна, – ЗМІ

1559 0
Американські чиновники сумніваються у тому, що Україна заперечує причетність до вбивства доньки «ідеолога путіна».
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Розвідувальні служби США нібито вважають, що українська влада може бути причетною до вибуху під москвою у серпні, під час якого загинула Даря Дугіна, донька відомого російського пропагандиста, головного ідеолога так званого «руского міра». Про це пише видання «The New York Times», посилаючись на неназваних співрозмовників у американській розвідці.

Читайте також: Віталій Портников: «Формула перемоги у цій війні очевидна»

Чиновники у Сполучених Штатах стверджують, що нічого не знали про підготовку такої операції, а якби знали, то обов’язково відмовили б Україну від цього. Водночас у виданні зазначають, що українська влада заперечує свою причетність до вбивства.

У США вважають, що за підривом автомобіля, в якому була Дугіна, може стояти окрема частина українського уряду, і решта посадовців можуть бути не в курсі справи.

Водночас там побоюються, що це вбивство може розширити конфлікт і поставити під загрозу українських діячів. Вони визнають, що загибель Дугіної мала високу символічну цінність, але це жодним чином не вплинуло на хід війни. Американська сторона розчарована відсутністю даних від України щодо її військових планів на території рф.

Попри це, спецслужби США вважають вбивство Дугіної «однією з найсміливіших операцій» Києва на сьогодні, яка показала, що Україна може дістатися до відомих росіян у них же вдома. Дехто з американських чиновників вважає, що, найімовірніше, метою було вбивство не Дугіної, а її батька, Олександра Дугіна, який вважається ідеологом «рашизму» і «мозком путіна». Виконавці, які підірвали авто з жінкою, думали, що вона сидітиме в машині разом з батьком.

Читайте також: Росія провалилася зі своєю пропагандою про нацизм в Україні

Нагадаємо, що у Підмосков'ї 20 серпня вибухнув автомобіль з Дугіною, дочкою «ідеолога путіна» Олександра Дугіна, яка писала для російського пропагандистського RT. У Офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної. 22 серпня російська ФСБ заявила, що вбивство дочки Олександра Дугіна Дар'ї підготовлено та вчинено українськими спецслужбами. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!