У статті до докторської дисертації в. о. міністра освіти Шкарлета знайшли плагіат

2002 0
Науковці знайшли плагіат на семи сторінках статті з восьми.
Фото: Nash.live

Фото: Nash.live

У статті в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств», на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Аналіз оприлюднили на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях» Юрій Бойко та Василь Садовий.

Вчені виявили плагіат із двох джерел:

  • Гончаренко Л. П. Процесс обеспечения экономической безопасности предприятия//Справочник экономиста, 2004, №12
  • Економіка підприємства: Підручник/За ред. С. Ф. Покропивного. – К.: КНЕУ, 1999.

До прикладу, пояснюють автори, в одному із абзаців Сергій Шкарлет починає наступним чином: «Фахівці зазначають, що широкий спектр…», а вже наступний, коли він мав подати власні висновки в абзаці «Таким чином, у сучасних умовах…» він мав би подати власні думки, але тут знову йдуть збіги.

У порівняльній таблиці жовтим кольором показані повторення, а бірюзовим – перефразування.

«Основний матеріал статті Шкарлета викладений на с. 163–170. Збіги з чужими працями виявлені на с. 164–170, тобто на 7 сторінках з восьми, що становить 87,5%», – йдеться у дослідженні.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

Раніше Сергія Шкарлета уже звинувачували у плагіаті. Хоча він запевняє, що з деякими авторами мав спільні доробки, що він не зобов'язаний посилатись на всі статті в інтернеті, а посилався лише на першоджерело, а чужі уривки зазначав у квадратних дужках.

Нагадаємо, у Львові мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!