Україна займає друге місце у світі за кількістю сертифікованих ІТ-фахівців. Інфографіка

4912 0
Серед сертифікованих на сервісі онлайн екзаменів Brainbench (Bench Games Leaderboard) Україна займає третє місце за кількістю громадян, що мають IT-сертифікати, і друге місце за кількістю громадян, які мають сертифікацію рівня Master Level. Про це у колонці на DOU написала HR Team Leader компанії INSART і співорганізатор проекту Smart Club Анастасія Чистенко.
фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

Вона порівняла рівень освіченості в Сполучених Штатах і в найбільш популярних країнах аутсорсингу (в Україні, Польщі, Індії, Китаї, Таїланді, Малайзії та Індонезії), і прийшла до висновку, що українці – одні з найосвіченіших в цьому списку.

Хороша освіта залишає свій відбиток на рівні зарплат: українські айтішники заробляють в чотири рази більше своїх колег з Індії та в два рази більше фахівців ІТ-сфери з Китаю. Окрім того, за рівнем зарплат українці майже наздогнали колег з Польщі.

На додаток до гарної технічної освіти, українські ІТ-спеціалісти переважно займаються самоосвітою та особистісним розвитком: 81% айтішників продовжують самоосвіту, ще 16% – відвідують тренінги. Серед іншого – курси іноземних мов, вища або ж друга вища освіта

Читайте також: У ЛЬВОВІ ЗБУДУЮТЬ «МІСТО» ДЛЯ ІТ-ФАХІВЦІВ

Українські ІТ-фахівці – проактивні і володіють доволі непоганим рівнем англійської мови, пише Чистенко. Згідно з її даними, 79% українських айтішників мають знання англійської на рівні Intermediate або вище.

Джерело: watcher.com.ua

ТЕГИ: IT, IT-фахівці

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!