Українські бійці відбили штурм росіян на трьох напрямках, – Генштаб

1184 0
В акваторії Чорного та Азовського морів росіяни утримують 4 носії високоточної зброї.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Українські захисники відбили штурми російських військ на Харківському, Слов’янському та Бахмутському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Читайте також:  Росія випустила по українських містах майже три тисячі ракет

Коротко по напрямках:

На Сіверському напрямку противник намагається посилити контррозвідувальну діяльність у прикордонних районах Курської області.Обстріляв із мінометів райони населених пунктів Вовківка, Волфине та Покровка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на недопущенні просування українських військ. Вже вкотре захисники відбили ворожий штурм в напрямку Дементіївки. Наразі противник поповнює запаси та намагається доукомплектувати підрозділи, що зазнали втрат особового складу та військової техніки. Російські окупанти обстрілювали райони Харкова та області. Завдали удару парою вертольотів Ка-52 поблизу Верхнього Салтова та Петрівки.

На Слов’янському напрямку ворог здійснює вогневе ураження із ствольної артилерії та РСЗВ по населеним пунктам. Завдав авіаудару поблизу Мазанівки. Українські захисники успішно відбили штурмові дії ворога у напрямках Іванівки та Долина, окупантів відігнали назад.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював із ствольної артилерії та мінометів місцеві населені пункти. Авіаційні удари зафіксовано біля Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти стріляли із ствольної та реактивної артилерії. Завдали авіаудару неподалік Вершини. Всі спроби ворожих штурмових дій в напрямках Веселої Долини, Яковлівки та Вершини українські воїни влучним вогнем звели нанівець. Окупанти, з втратами, відійшли.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжив обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення, щоправда з меншою інтенсивністю. Також росіяни завдали авіаударів неподалік Малих Щербаків, Малої Токмачки, Кам’янського та Новомихайлівки. Окупанти вели повітряну розвідку БпЛА поблизу Новопрокопівки і Малої Токмачки.

На Південнобузькому напрямку війська агресора здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії. Також ворог вів повітряну розвідку БпЛА.

Зазначимо, що в акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує 4 носії високоточної зброї.

Нагадаємо, що президент України 13 липня звернувся до політиків Південної Кореї. Він розповів про тактику росії у війні проти України і закликав діяти спільно, щоб покарати країну-агресора.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!