Список організацій, які на Львівщині сприяли втечі ухилянтів та у Львові збудують новий медцентр. Підсумки доби

1098 0
Нині 9 березня та 745 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Главком

Фото: Главком

Акцент дня: Львівська ОВА оприлюднила список організацій, які сприяли втечі ухилянтів через «Шлях». Список очолює Миколаївський осередок товариства «Просвіта» – 137 членів, які не повернулись. Додамо, що керівницею цієї організації є Наталія Муха і, як з’ясували раніше NGL.media, вона є родичкою Максима Козицького.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу зафіксовано 63 бойових зіткнення, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 22 і 15. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражені пункт управління, 3 станції радіоелектронної боротьби, зокрема дві Р-330Ж «Житель», важку вогнеметну системі ТОС-1А «Солнцепек» та ворожий склад боєприпасів.

Уночі силами оборони знищено 12 з 15 запущених російськими окупантами БпЛА типу «Shahed».

Читайте також: Зеленський розповів, що могло б змінити хід війни в Україні. Необхідна далекобійна зброя.

Та: Бої за гостомельський аеропорт зірвали плани путіна захопити Київ за три дні, – Буданов. Його обороняти відправили найдосвідченіших розвідників-спецпризначенців.

Тема дня: 8 березня в Україні. Чи повинен бути вихідний і як відзначають за кордоном. Торік у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про скасування Дня жінки і запровадження натомість Дня української жінки. Також пропонували скасувати статус вихідного дня 8 березня. Їх ВР ще не розглянула. Пояснюємо, коли в Україні почали відзначати це свято, чи повинен у цей день бути вихідний та як святкують День жінки за кордоном.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки жінок служать у ЗСУ. Понад 4 тисячі захисниць перебувають в районі проведення бойових дій.

Ключові події:

1. Ексзаступник глави ОП став радником міністра оборони. Йдеться про Кирила Тимошенка.

Читайте також: Кабмін погодив призначення нової заступниці керівника Львівської ОВА. До цього Христина Замула очолювала Львівську райдержадміністрацію.

Та: Колишнього чиновника на Львівщині обвинувачують у заволодінні 500 тис. грн бюджетних коштів. Гроші з бюджету Червонограда були перераховані постачальнику, проте сміттєвоз місто так і не отримало;

2. Кличко підтримав петицію про збереження будинку Замкова. Чи повернуть статус пам’ятки?

Читайте також: На Трускавецькій знесуть недобуд і зведуть торговий заклад. У цій частині Львова буде новий мікрорайон. Спочатку будівлю планували реконструювати і розширити.

Та: Біля Львова хочуть збудувати новий мотель та кафе. Зокрема, у селі Малехів, на вулиці Київській;

3. У Львові можуть створити рекреаційну зону у районі ринку «Галицьке перехрестя». Наразі над цим працює архітектурний відділ.

Читайте також: Які автобусні маршрути у Львові відновлять курсування навесні. Йдеться про маршрути №12, №30 та №48, які обслуговуватиме ТзОВ «Епітранс» та маршрут №57 – ТзОВ «Транс-Сіті».

Та: На десяти автобусах на Львівщині водії навмисно перешкоджали роботі валідатора. Це виявила перевірка, яка тривала три дні;

4. Скільки сімейних лікарів є на Львівщині та яку зарплату вони отримують. Лікарі в 2021 році одержували 16,6 тисячі гривень зарплати, у 2023-му – 21 тисячу. Медсестри – 8 тисяч гривень у 2021 році та 12,4 тисячі в 2023-му.

Читайте також: Які хвороби найчастіше стають причиною смерті серед жителів Львівщини. Однією з найчастіших є серцево-судинні захворювання.

Та:  У Львові збудують новий медичний центр. Будівлю розташують на Джорджа Вашингтона між пологовим відділенням і торговим центром «Метро»;

5. Темою «Книжкового Арсеналу» обрали «Життя на межі». Кураторами фокус-теми фестивалю стали філософ і журналіст Володимир Єрмоленко й літературознавиця Тетяна Огаркова – автори українськомовного подкасту про культуру Kult: Podcast.

Читайте також: НМТ на Львівщині цьогоріч проведуть в укриттях. Це потрібно для того, щоби учні могли спокійно почати й завершити тест, незважаючи на тривоги.

Та: Zara, Bershka та інші: У МЗС підтвердили повернення брендів в Україну. Окремо закликали відновити роботу шведську корпорацію IKEA.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!