Українських ФОПів можуть змусити встановлювати платіжні термінали

2739 0
У Кабінеті міністрів пропонують зобов'язати встановити платіжні термінали всіх суб'єктів господарювання, у тому числі платників єдиного податку.
Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект постанови Кабміну, що передбачає зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, які продають товари напряму чи дистанційно, чи просто надають послуги, забезпечити можливість безготівкових розрахунків із використанням терміналів. Про це повідомляє Економічна правда.

Читайте також: Зарплата у компаніях західної України зросте в середньому на 15%. Дослідження

Відповідно до змісту проекту постанови, продавці, які працюють на загальній системі оподаткування, повинні будуть встановити платіжні термінали до 1 липня 2018 року.

Платники єдиного податку другої та третьої груп із торговою площею до 20 кв. м, які працюють в містах, повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку до 1 січня 2019 року.

Читайте також: Львів потрапив у топ найпривабливіших для аутсорсингу міст України

Для «єдинників» другої і третьої груп із торговою площею до 20 кв. м і для тих, хто працює в селах торговців норма стане обов'язковою з 1 липня 2019 року. Спрощенці першої групи повинні придбати платіжні термінали до 1 січня 2020 року.

При цьому контролювати установку платіжних терміналів мала б Державна фіскальна служба. Автори проекту постанови підрахували, що введення таких вимог вплине приблизно на 183 тисячі малих і мікропідприємців.

Читайте також: Львівський ІТ-ринок у цифрах. Як заробляють та на що витрачають ІТ-фахівці. Візуалізація

Згідно з оцінками Міністерства економічного розвитку, на установку платіжного терміналу і його обслуговування один суб'єкт протягом першого року може витратити понад 6 тисяч грн, а витрати всіх суб'єктів, які потраплять під регулювання, протягом першого року становитимуть понад 1,21 млрд грн.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!