Політична реклама

Українських водіїв хочуть зобов'язати їздити з відеореєстратором

1510 0
Останні кілька місяців поповнили українські ПДР низкою новинок – свіжі дорожні знаки, які вже почали ставити, ближнє світло за містом навіть вдень. Ці новації можуть бути не останніми в цьому році – в українському парламенті подано ще п’ять законопроектів, які поповнюють нині чинні правила.

Так, українські ПДР можуть розширити нормою про обов’язкове встановлення в салоні машини постійно працюючого відеореєстратора, зйомка з якого може бути доказом при аварії або діалозі з інспектором. Штраф за відсутність складе від 17 до 51 грн. Зазначимо, що найдешевша камера коштує близько 200 грн, проте вартість якісного гаджета з хорошим відео стартує від 500 грн.

Крім того, парламентарії можуть заборонити тоновані вікна за винятком заводського тонування – затемнення 10% вітрового скла зверху і зменшення пропускної здатності бічних шибок на 5%. Порушення загрожує штрафом у 510-680 грн, а також розтонуванням скла.

Один з проектів пропонує покарання за викинуте на трасу сміття (як на ходу, так і під час стоянки) з приватних авто – 340-510 грн. Відповідальність несе саме водій, а не пасажири, незважаючи на те, хто викинув сміття.

Також пропонується введення автоматичної відео-та фотофіксації порушень ПДР. Система Гарпун вже діє, фіксуючи перевищення швидкості на ключових трасах під Києвом, проте лише передає зображення на найближчий пост ДАІ, де інспектор зупиняє порушника і готує протокол.

Проект пропонує узаконити фото не тільки перевищення швидкості, а й проїзду на червоне світло, розвороту через подвійну суцільну, обгону на перехресті і подібних порушень. У такому випадку заповнений протокол з фото, координатами місця і часом порушення буде скеровано поштою власникові машини.

Депутати також мають намір посилити штрафи за їзду в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Це загрожує штрафом у 6800-7650 грн або позбавленням прав на 3-4 роки, що вдвічі перевищує нинішні покарання, інформує ZIK із посиланням на «Кореспондент».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!