Італійці знімуть у Львові фільм

2463 0
Сьогодні, 9 лютого, у Києві відбудеться перший знімальний день україно-італійської комедії «Ізі». Комедія розповідає про італійця Ісідоро, який везе в карпатське село труну з українським заробітчанином, щоб поховати його на батьківщині. Окрім інших міст, зніматимуть і у Львові.
фото: texty.org.ua, vkurse.ua, cultprostir.uа

фото: texty.org.ua, vkurse.ua, cultprostir.uа

Режисером і сценаристом якої став Андреа Маньяні. «Ізі» – це перша колаборація України та Італії, над якою працюють українська компанія «Фреш продакшн» та італійці «Бартлебі Філм» і «Пілгрім Філм», – пише КультПростір. У стрічці зіграють Остап Ступка та зірки італійського кіно Нікола Ночелла і Барбара Бруше. Зйомки проходитимуть у Карпатах, а також у Києві, Львові та місті Градо (Італія).

Читайте також: 7 українських фільмів, які вийшли у прокат цього року

Фінансують проект Державне Агентство України з питань кіно, Міністерство Культури Італії та Фріулі Венеція Джулія Аудіовізуального фонду. Зйомки «Ізі» повинні були розпочатись ще восени минулого року, однак роботу над проектом призупинили через брак фінансування. Прем’єра фільму запланована на 2017 рік.

Нагадаємо, фільм культового українського режисера Олександра Довженка «Земля» потрапив до п’ятірки лідерів у списку світових шедеврів кінематографу, який склала ЮНЕСКО. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про особливий для українців фільм.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!