Українці завоювали ще 11 медалей на Паралімпіаді в Ріо

1728 0
13 вересня спортсмени-паралімпійці з України вибороли 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові нагороди на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.
фото: poltava.today, ua.112.ua, vdome.ua

фото: poltava.today, ua.112.ua, vdome.ua

Збірна України виборола 11 медалей у шостий день змагань на Паралімпіаді в Ріо. Про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України.

Плавчиня Єлизавета Мерешко здобула вже третю золоту нагороду на Паралімпіаді. На цей разу вона одержала перемогу на дистанції 400 метрів вільним стилем, встановивши паралімпійський рекорд з часом у 5 хвилин 17,01 секунди.

Плавець Євген Богодайко здобув золоту медаль на дистанції 200 метрів комплексним плаванням. Спортсмен встановив світовий рекорд з показником 2:30,72.

Золоту медаль у плаванні взяв також Максим Кріпак на дистанції 100 метрів вільним стилем.

Легкоатлетка Наталя Єзловецька отримала медаль за біг на дистанції 400 метрів. Плавець Максим Веракса отримав бронзову медаль, ставши третім на дистанції 100 метрів брасом.

Дистанцію у 50 метрів вільним стилем подолав плавець Дмитро Виноградець, встановивши при цьому рекорд Європи.

Читайте також: Українці перемогли на шаховій Олімпіаді в Баку

А Олена Зубковська отримала золото Паралімпіади у стрибках у довжину, її результат — 6,11.

Нагадаємо, у попередній день змагань на Паралімпійських іграх збірна України завоювала таку ж кількість нагород - 11 комплектів.

Після шести днів змагань Україна продовжує знаходитись на третьому місці командного заліку, поступаючись лише збірним Китаю та Великої Британії.

Нагадаємо, у скарбничці збірної України вже 72 медалі. Спортсмени зараз знаходяться на третій сходинці у загальному медальному заліку. Попереду них – Великобританія та Китай.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!