Україну та Угорщину з’єднає нова дорога

3068 0
Укравтодор спільно з угорською стороною провів огляд інфраструктури на українсько-угорському кордоні. За результатами огляду прийняли рішення будівництва нової траси.
фото: karpatskijobjektiv.com

фото: karpatskijobjektiv.com

«Це дозволить поєднати дві дороги першої категорії та значно покращить транспортне сполучення між Україною та Європою, оскільки сьогодні на українсько-угорському кордоні пропускати вантажний рух до Угорщини та інших країн ЄС спроможний лише міжнародний пункт «Тиса-Чоп-Захонь», – інформує прес-служба Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Укравтодор розглядає два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший – реконструкція та розширення вже існуючого пропускного пункту «Лужанка», дорога на підході до якого пролягає через щільно забудовані вулиці м. Берегове та сьогодні працює лише для легкового транспорту.

Другий – будівництво нового КПП біля населеного пункту Дийда. Зараз на території Угорщини спорудження автомагістралі М-3 наблизилося майже до кордону з Україною. Для подальшого продовження робіт угорська сторона погоджує терміни, щоб синхронізувати будівництво підходів до перетину на спільному кордоні. 

«Ми сподіваємось на конструктивний взаємозв’язок з угорською стороною під час будівництва нової дороги. Наразі, ми зі свого боку опрацьовуємо максимально комфортний та економічний робочий проект», – повідомляє Олександр Кава, радник Голови Укравтодору.

Нагадаємо, у березні представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!