Уряд готовий запускати ринок газу для населення

1901 0
Газопостачальна компанія Нафтогазу запропонувала постачати газ населенню на умовах постачальника «останньої надії» за 2711,86 гривні за тисячу кубометрів.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Міністерство енергетики України обрало постачальника «останньої надії» на ринку газу для населення. Цією компанією стала газопостачальна компанія Нафтогазу. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міненерго.

Читайте також: У Міненерго планують підняти норму споживання газу

Обрання постачальника «останньої надії» було останньою невиконаною умовою напередодні запуску ринку газу для населення. Саме через відсутність цього постачальника запуск ринку газу перенесли з 1 липня на 1 серпня 2020 року.

Газопостачальна компанія Нафтогазу запропонувала постачати газ населенню на умовах постачальника «останньої надії» за 2711,86 гривні за тисячу кубометрів з ПДВ та націнкою у розмірі 0%.

«Всього на конкурс подали свої пропозиції три компанії. Після детального розгляду документів за рішенням комісії одна з компаній не була допущена до конкурсу», – повідомили у Міненерго.

Тепер Кабмін має видати розпорядження, де визначать цю компанією як постачальника «останньої надії».

Постачальник останньої надії – компанія, яка постачатиме газ тим споживачам, з якими не захоче мати справу жодна інша компанія-постачальник, зокрема через велику заборгованість. Такі постачальники – це своєрідна «страховка» для споживачів та гарантія того, що їм не відключать газ навіть у випадку, якщо попередній постачальник газу розірве з ними угоду. Угода з постачальником «останньої надії» триватиме 60 днів. За цей час споживач газу повинен буде знайти собі нового постачальника та укласти постійний договір з ним.

Читайте також: Пенсія, газ та податки. Що зміниться для львів'ян із 1 липня

Нагадаємо, що Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!