В Україні дозволили проектувати багаторівневі підземні парковки в громадських закладах

2569 0
З 1 червня почали працювати відповідні зміни до Державних будівельних норм.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

З 1 червня починають діяти зміни до Державних будівельних норм, які дозволяють проектувати в громадських закладах багаторівневі підземні парковки. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, вбудовані, прибудовані або вбудовано-прибудовані підземні автостоянки можуть проектуватися до 5 поверхів, тоді як автоматизовані підземні паркінги можуть мати до 9 поверхів.

Відповідні зміни пов'язані з нестачею паркомісць у великих містах, особливо біля громадських закладів. Раніше проектування багаторівневих підземних автостоянок не було унормовано в будівельних нормах.

Читайте також: В Україні унормували вимоги до паркомісць для людей з інвалідністю

«Це дозволить збільшити кількість паркомісць, які можуть проектуватися в складі громадських закладів; заощадити простір на організацію таких парковок; підвищити комфорт відвідувачів, які користуються індивідуальним транспортом», — пише Лев Парцхаладзе.

Підземні автостоянки повинні бути забезпечені ліфтами або підйомниками, а в‘їзди і виїзди з підземних і підземно-надземних гаражів мають бути віддалені від вікон житлових будинків, приміщень громадського призначення з постійним перебуванням людей, ділянок шкіл, інтернатів, оздоровчих та дошкільних закладів відповідно до вимог інших документів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!