В Україні можуть запровадити додаткову реєстрацію для авто на іноземних номерах

3980 2
Якщо законопроект про тимчасову реєстрацію автомобілів з іноземною реєстрацією приймуть, то юридичний власник автомобіля повинен буде зареєструватися в Сервісному центрі МВС України.
Фото: volyn24.com

Фото: volyn24.com

Кабмін оприлюднив проект закону про тимчасову реєстрацію для автомобілів, ввезених в Україну більше ніж на 90 днів. Документ зареєстровали на сайті Верховної Ради України. 

За проектом, власники автомобілів на єврономерах мають зареєструватися протягом 10 робочих днів з моменту в'їзду в Україну. Реєстрація має проводитися без зміни документів та номерних знаків.

Законопроект уже наданий народним депутатам для ознайомлення, проте у порядок денний ще не включений.

Закон хочуть впровадити через безкарність водіїв авто з єврономерами після вчинення ДТП та інших правопорушень за кермом.

Читайте також: Польські і литовські «бляхи»: у чому проблема і як її вирішити 

Зараз у поліції немає даних про особу, що перетнула кордон з іноземною реєстрацією – вона знаходиться лише в базах даних Митної та Прикордонної служб. Таким чином, якщо автомобілем з іноземною реєстрацією користується українець, то у поліції не знають ні юридичного власника (іноземця), ні фактичного (українця).

Якщо даний законопроект буде ухвалено, то іноземець, який ввезе авто на територію України, повинен буде зареєструватися в Сервісному центрі МВС. Тоді поліція володітиме усією інформацією про фактичного власника і зможе накладати на нього штрафи.

Як прокоментував tyzhden.ua генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, законопроектом передбачається, що:

1) іноземець-нерезидент, який ввіз авто більше ніж на 90 днів, буде зобов'язаний пройти необхідні процедури згідно міграційного законодавства;

2) українець повинен надати заяву про свою згоду зареєструвати авто на іноземця за своїм місцем проживання;

3) авто необхідно попередньо застрахувати в Україні на весь час його перебування в Україні;

4) буде створено Реєстр зареєстрованих авто на іноземних номерах і, таким чином, будь-яке авто на литовських, польських чи болгарських номерах, яке не потрапить до Реєстру, апріорі вважатиметься незареєстрованим, поліція може зупиняти і виписувати штраф за статтею 121 КОАП.

5) поліція отримує право зупиняти будь-які авто, а водій буде зобов'язаний вийняти ключ із замка запалювання і покласти руки на кермо.

"Усі власники авто на бляхах після прийняття Закону будуть зобов'язані або знайти того самого нерезидента іноземця, який раніше ввіз їх авто і вмовити його поїхати до місцевого Сервісного центру МВС для реєстрації цього авто або здати це авто на розбирання", – зазначив Олег Назаренко.

 


Читайте також:
12 Жовтня, 2019 06:19
Mr donald lee Здравствуйте,
Ми видаємо позики від 1000 до 100 000 000 доларів. Наші позики добре забезпечені та забезпечені під 2% процентною ставкою. Ми надаємо позики фізичним та організаціям з метою оновлення будинків, консолідації боргів, рефінансування та створення бізнесу. Звертайтесь до нас за електронною адресою: ([email protected]) Ми є міжнародною кредитною компанією, яка надає позики різним особам та компаніям у Європі, Азії, Африці та інших частинах світу. Ми пропонуємо позику в доларах США (британських фунтах), британському фунті (GBP) та будь-якій валюті на ваш вибір. Контактна адреса: ([email protected]) кредити доступні
Дисплей
* особисті позики (безпечні та незабезпечені)
* Бізнес-позики (безпечні та незабезпечені)
* іпотечні кредити
* синдикований кредит
* Студентська позика
* консолідація позики та багато інших:
Надішліть нам електронну пошту сьогодні ([email protected])
З повагою
Містер Дональд Лі
16 Листопада, 2017 11:00
Yurko А якщо не існує ключа запалення?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!