В Україні дозволили реєструвати авто прямо у салонах і замовляти посвідчення онлайн

2002 0
Також тепер можна замовити заміну посвідчення водія у мобільному застосунку «Дія».
Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Кабмін підтримав ініціативу МВС створити новий сервіс, якій спростить процедуру придбання нового транспортного засобу. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Читайте також: Рада збільшила штрафи за перевищення швидкості та водіння напідпитку

«Громадянин зможе зареєструвати придбане нове авто прямо в автосалоні та отримати повний комплект документів та номерних знаків без відвідування Сервісного центра МВС. Юридична особа та громадяни, які придбали новий транспортний засіб, заощадять свій час та ресурси», – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр наголосив, що сервісні центри повністю готові до нового алгоритму роботи.

Крім того, сьогодні Кабінет Міністрів також підтримав функцію зміни водійського посвідчення в застосунку «Дія».

«Тепер у водіїв також можливість замовити заміну посвідчення водія, як в е-кабінеті водія на сайті так і в мобільному додатку «Дія». Онлайн заявка – онлайн оплата – один візит до Сервісного центру. Ще один крок до держави у смартфоні», – наголосив Арсен Аваков. 

Читайте також:  За кермом автівки, яка рознесла дитячий майданчик у Львові, був п'яний поліцейський

Нагадаємо, Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння та перевищення швидкості. Штраф за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто. За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшили з 510 до 3400 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!