В Україні почали підвищувати ціну за газ для населення

2516 0
Зростання цін обумовили підвищенням вартості газу на європейських газових хабах.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

НАК «Нафтогаз Україна» почав підвищувати ціни на газ для населення за річним контрактом на 10%. Із 4,73 гривні ціна зросла до 5,24 гривні за кубічний метр. Про це повідомляють на сайті компанії.

«Зростання цін обумовлено підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону. Разом з тим цього року збільшення цін є відносно помірним, враховуючи великі запаси газу в українських підземних сховищах газу», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Міненерго планують підняти норму споживання газу

Варто зазначити, що до 15 вересня включно ціна на тариф «Річний» залишається на рівні серпневої, оскільки попит на підключення тарифу зростає як у наявних клієнтів, так і у тих споживачів, хто все ще знаходиться в процесі переходу до ГК «Нафтогаз України».

Водночас у межах місячного контракту у вересні ціна на газ зросла на 45% – з 2,59 грн до 4,7 грн за куб. м.

У «Нафтогазі» також нагадують, що тариф «Річний» допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Тож всі охочі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року.

Нагадаємо, що з 1 серпня в країні скасували механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами. Тепер вартість блакитного палива формуватиметься під впливом ринкових механізмів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!