В Україні пропонують впровадити універсальний дизайн

3641 1
Універсальний дизайн передбачає доступну інфраструктуру для різних груп населення.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Мінрегіон пропонує впровадити в Україні універсальний дизайн, який передбачає зручну та доступну інфраструктуру громадських просторів для різних груп населення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник керівника Міністерства регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: 15 львівських будинків обладнають підйомниками для людей на візках

«У проекті нового ДБН щодо безбар’єрності ми вводимо обов’язкові елементи доступності для зручності всіх категорій маломобільних груп. Універсальний дизайн має стати основою для проектування навколишнього середовища, будівель, споруд, транспортних засобів, технологій та іншого, щоб ними могли зручно користуватися усі категорії населення, незважаючи на можливі функціональні обмеження», – написав Лев Парцхаладзе.

За його словами, поняття «універсальний дизайн» передбачає, щоб поряд зі сходами будували пандуси, а відповідну інформацію не лише озвучували, а й надавали візуально і тактильно.

Проект нових ДБН розробляють на заміну нинішнього ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

Читайте також: Нові ДБН: в готелях передбачатимуть 10% місць для людей з інвалідністю

Нагадаємо, оновлені Державні будівельні норми щодо будівництва доріг та будинків запрацювали 1 вересня.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.


Читайте також:
30 Листопада, 2018 09:37
666 ... цей "дизайн" особливо "зручний " для людей із вадами зору ... дещо схоже вже давно застосоване на хідниках львівських вулиць ... от на вул.Озаркевича хоча б ...
'
я
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!