Без поліції: українські водії під час ДТП самі заповнюватимуть електронний протокол

2218 0
Із 2016 року МТСБУ планує ввести в дію електронний європротокол. Це абсолютна новація для України, розрахована на молоде покоління автомобілістів. Про це заявив голова Моторного (транспортного) страхового бюро України Володимир Шевченко. За його словами, це буде мобільний додаток, через який можна заповнити європротокол.
фото: automotoclub.info

фото: automotoclub.info

Уже у наступному році в сфері автострахування вітчизняних автомобілістів чекає сучасне нововведення – так званий електронний європротокол. У роботі програми передбачена ідентифікація двох учасників ДТП через централізовану базу даних. Далі потерпілому запропонують заповнити анкету і зазначити, де і які пошкодження нанесені транспортному засобу.

Читайте також: В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів

Як заявив Володимир Шевченко, ці нововведення дозволять врегулювати ДТП без виклику поліції та оплати штрафу, і покликані знизити кількість заторів, які створюються в результаті аварії. На сьогодні електронний європротокол працює в Бельгії, Іспанії, Чехії та Польщі.

Джерело: АвтоМотоКлуб


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!