В Україні збирають кошти для унікального мультсеріалу про мову

3854 0
Волонтерський освітній проект розпочав збір грошей на Спільнокошті. Сьогодні на рахунку ініціативи 18 000 гривень.
фото: ukr-mova.in.ua

фото: ukr-mova.in.ua

Ідея створити «українську Пеппу» або мультсеріал для малечі виникла ще три роки тому, усе почалося зі сторінки у Facebook, – розповідають автори задумки.

«З 2014-го року ми створюємо сучасні безкоштовні інструменти, щоб перетворити нудні правила на цікавинки, а процес вивчення української мови на гру. Оскільки мріємо, щоб в Україні було престижно знати декілька мов, а говорити українською». 

Читайте також: ТОП-3 інноваційні розробки українців, які викликали ажіотаж у США. Фото

На рахунку команди уже понад 350 зображень з так званим Лепетуном, сучасний сайт для вивчення мови, 18 тематичних вправ і диктантів, за допомогою яких можна не лише перевірити, а й удосконалити знання, перший мобільний застосунок для удосконалення української  Mova (iOSAndroid), а також 10 тисяч книжок «Українська легко!».

Мультсеріал планують робити у вигляді коротеньких історій про родину Лепетунів, за допомогою яких діти вивчатимуть назви побутових речей, тварин, квітів тощо, а також навчатимуться правильно говорити українською в різних ситуаціях. Публікуватимуть серії мультфільму на Youtube.

Долучитись до збору коштів можна тут.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!