В Україні змінять норми проектування автодорожних мостів

1621 0
Їх будуватимуть із спеціальними допоміжними спорудами, а також підвищать вимоги до будматеріалів.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Міністерство регіонального розвитку пропонує зміни до Галузевих будівельних норм, де йдеться про проектування автодорожних мостів. Про це у Facebook повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Як на Львівщині ремонтують аварійні мости. Фото до та після

Так, у проектуванні автодорожних мостів пропонується ввести класифікацію спеціальних допоміжних споруд для більш якісного та безпечного проектування, впровадити чіткі вимоги до проектування робочих містків, засобів підмощування, запобіжних та шпунтових огороджень, ґрунтових перемичок, штучних острівців, закладних кріплень тощо, що дозволить підвищити строк служби мостів, удосконалити вимоги до матеріалів та виробів для підвищення якості виготовлення мостових конструкцій.

Візуалізація: Лев Парцхаладзе

Це, за словами Лева Парцхаладзе, збільшить термін служби мостів. Проект нових ГБН наразі розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Галузеві будівельні норми (ГБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, що використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!