Як до Львова їдуть трамваї з Європи та що передбачає скасування статусу «обмежено придатний». Підсумки доби

928 0
Нині 5 квітня та 772 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Посольство України в Швейцарії

Фото: Посольство України в Швейцарії

Акцент дня: «Заміни, заміни старенький трамвай». Як до Львова їдуть трамваї з Європи. «На національному рівні Львів стає головним хабом для зв’язку України з ЄС. Та щоб допомогти місту утвердитися в цій позиції, потрібні революція у мобільності, управління потоками і логістикою», – заявив під час дискусії, яку організовувала редакція Tvoemisto.tv, президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє. На думку французького архітектора, до Львова приїздитиме щораз більша кількість людей, зростатимуть обсяги виробництва, а «все це потребуватиме інфраструктури, тож треба робити транспортну революцію. Зараз автотранспорт і громадський транспорт у заторах, велосипедних доріжок недостатньо». У цьому матеріалі Tvoemisto.tv розповідає, яка ситуація у Львові з трамваями і трамвайними коліями, з якою швидкістю ними можуть рухатися вагони та навіщо нам уживані німецькі трамваї, якщо їх можна використовувати не на всіх маршрутах.

Читайте також: Як відбуватиметься списання коштів за нещодавно здійснені поїздки у транспорті Львова. Упродовж одного дня може бути кілька списань за валідації зроблені раніше.

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 65 бойових зіткнень, найбільше на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, відповідно 30 та 20. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 2 артилерійські системи, 1 радіолокаційну станцію, станцію РЕБ та 2 ворожих засоби ППО.

Уночі російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони усі ударні БпЛА було знищено.

Читайте також:  «Обмежено придатний»: що передбачає скасування цього статусу. Громадяни, які були визнані «обмежено придатними», мають повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців після набрання чинності закону (до 4.02.2025 р.).

Та: У Львові відкриють ще один рекрутинговий центр. Що відомо. Відкриття відбудеться вже у понеділок, 8 квітня.

Ключові події:

1. 45% громадян вірять, що Україна поверне усі території. Ще 7% думають, що Україна поверне Крим без Донбасу, або навпаки. Натомість 16% респондентів переконані, що держава зможе повернути ті території, які були підконтрольні до 24 лютого 2024 року.

Читайте також: У деяких частинах України можуть бути обмеження електрики – «Укренерго». Наразі йдеться про центральні та східні регіони.

Та: Колишньому директору львівського заводу оголосили ще одну підозру. За даними ЗМІ, на зловживаннях викрили ексдиректора Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Олександра Кравчука;

2. В курортному селі на Львівщині протягом чотирьох років забруднювали землі. У Славську на Львівщині колишній і діючий директори комунального підприємства протягом 2018-2022 років незаконно захороняли сміття на забороненому для використання місцевому полігоні твердих побутових відходів.

Читайте також: У львівському парку без дозволу збудували будинок. Його мають знести – рішення суду. Йдеться про будинок охорони, що розташований на вул. Лижв’ярській, 42.

Та: У одній зі шкіл Львова стався конфлікт. Що відомо і які це має наслідки. Колишня директорка влаштовує бунт та підбурює батьків і вчителів;

3. «Київавтодор» відновлює ремонтні роботи на Кільцевій. Частина дороги буде перекрита до осені. Рух транспорту організують у двох смугах протилежної частини дороги.

Читайте також: Дорога на Троєщину. Як просувається будівництво другої черги Подільсько-Воскресенського мосту. Підрядник будує тунель під залізницею довжиною 90 метрів.

Та: У Львові облаштували ще декілька паркувальних майданчиків. Локації. Вони розташовані на вулицях Озаркевича, Тершаковців, Гладишевського та Вільній та загалом налічують 88 машиномісць. Окрім того, 10 з них – для осіб з інваліднстю;

4. Як паліативним хворим безкоштовно або з доплатою отримати знеболювальні. До програми реімбурсації «Доступні ліки» включено шість препаратів Морфіну в таблетках – чотири безкоштовні та два з доплатою.

Читайте також: У Львові діятиме мобільний центр забору крові. Де можна здати. Зокрема, у наступний четвер, 11 квітня, з 9:00 до 12:00, поблизу Львівського оперного театру.

Та: Зоопарк і арттерапія: в психлікарні у Львові облаштовують зони для реабілітації. Їх створили за підтримки уряду Швейцарії. Офіційне відкриття планують 10 квітня;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова: До цинамонового міста. Tvoemisto.tv пропонує відвідати Дрогобич на Львівщині – місто з найстарішою в Європі солеварнею, місто мрій та сподівань Бруно Шульца.

Читайте також: Що можна побачити весною у ботанічному саду ЛНУ у Львові. Зараз там зацвітають, зокрема, рододендрони і магнолії.

Та: У Львові запрацювали фонтани. На яких локаціях. Натомість п’ять історичних фонтанів залишаться закритими – чотири фонтани на пл. Ринок і фонтан біля пам’ятника Діві Марії.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!