Коли відновлять авіасполучення з Європою та які статки у ректора Львівського університету внутрішніх справ. Підсумки доби

717 0
Нині 18 квітня та 785 доба героїчного протистояння агресії рф.
Міжнародний аеропорт «Львів»

Міжнародний аеропорт «Львів»

Акцент дня: Нова квартира, земельна ділянка та будинок. Декларація ректора Львівського університету внутрішніх справ. Доходи сім’ї Благут становили 2 млн 103 тис. грн. Зарплата ж ректора з них – 1 млн 101 тис. грн. Також у графі доходів є ще дві суттєві позиції – 650 тис. грн (дохід від відчудження невідомого нерухомого майна) та 351 тис. грн (подарунок у негрошовій формі для доньки Анни-Христини Благути).

Читайте також: На хабарі затримали заступника директора Львівського науково-дослідного інституту. Неправомірну вигоду посадовець вимагав за надання у користування складського приміщення площею.

Окрім того, у Львові травматолога держклініки підозрюють в отриманні хабара.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 87 бойових зіткнень, з них 24, 23 та 19 на Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямках. Українська авіація завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили склад боєприпасів та інший важливий ворожий об’єкт.

Читайте також: У Бучі американські художники створили мурал на місці розстрілів цивільних. Зв’язаних бучанців піддали тортурам та жорстоко вбили.

Та: Як виглядатиме нове військове кладовище у Львові. Візуалізація. На конкурс подали 27 проєктів команд з різних регіонів України. Переміг авторський колектив з Хмельницього – Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер.

Ключові події:

1. Козицький повідомив, за якої умови можуть відновити авіасполучення з Європою. «Якщо питання захисту неба вдасться вирішити, можна буде говорити про відновлення авісполучення з Європою. А це сприятиме оборонній спроможності України і зробить нашу область більш привабливою для інвесторів».

Читайте також: ДТЕК в Києві планує інвестувати в планові роботи більше мільярду гривень, – ген директор. Хоче оновити 791 енергообʼєкт та відремонтувати 46 кілометрів повітряних ліній.

Та: Мінкульт позбавив колишню Арку дружби народів охоронного статусу. Цим рішенням монумент може бути демонтований;

2. Поляки планують знову заблокувати пункт пропуску на Львівщині. Пропускати планують один автомобіль у годину.

Читайте також: Водосховище на Львівщині, яким незаконно користувались підприємці, повернули у розпорядження громади. Раніше його використовувало приватне підприємство без жодних дозволів.

Читайте також: Ще на сім земельних ділянок продадуть права оренди на Львівщині. Аукціон пройде уже 24 квітня;

3. Чи потрібні Львову електробуси. На думку в.о. начальника управління вуличної інфраструктури ЛМР департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, місту потрібно більше нових трамваїв.

Читайте також: На Львівщині хочуть ще більше грошей витрачати на ремонт доріг. Звернуться до військової адміністрації з пропозицією збільшити фінансовий ресурс.

Та: Річка продовжує виходити з берегів та руйнувати село на Львівщині. Для вирішення ситуації потрібно змінити русло річки. Наразі ж кошти виділили на проєктні документи;

4. У Львові 30% перевірених продуктів мають небезпечний вміст трансжирів – дослідження ВООЗ. Було відібрано 120 харчових продуктів: 60 зразків вуличної їжі та 60 зразків з магазину, та проведено лабораторні аналізи.

Читайте також: На Львівщині встановлять станції для визначення рівня забруднення повітря. Більшу частину коштів виділяють за рахунок гранту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Та: У Львові діють медичні програми. Хто і як може скористатися. Йдеться, зокрема, про лікування серцево-судинних захворювань, ендопротезування суглобів та зубопротезування, забезпечення певними ліками;

5. Сакури у Львові. 8 місць, Де можна побачити цвітіння дерев.

Читайте також: У Львові у Бернардинському дворику висадять липи та кущові магнолії. Спочатку на цьому місці хотіли висадити чотири груші.

Та: У Львові прогнозують заморозки. Вночі та вранці 18 квітня місцями, 19 – 20 квітня по всій території Львівської області сильний заморозок 0 – 5°. Також удень очікуються пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, може бути дощ.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!