Яким був Ігор Юхновський та депутат привласнив ділянку у горах на Львівщині. Підсумки доби

812 0
Нині 27 березня та 763 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Володимир Кривецький

Фото: Володимир Кривецький

Акцент дня: Помер Ігор Юхновський. Поховають Ігоря Рафаїловича на Личаківському кладовищі в родинному гробівці.

Читайте також: Люди Твого міста: Ігор Юхновський. Маючи за плечима роки роботи у парламенті та голосування за незалежність України, діяльності в гуманітарних та фізичних наукових інститутах, він продовжував свої дослідження, видавав книги про Другу світову війну, яку довелось пережити. 10 років тому, у 2014 році, Tvoemisto.tv записувало з ним інтерв’ю, в якому він розповідав про себе як українського космополіта та про Львів, який вчить патріотизму всю країну.

Ситуація на фронті:  За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 67 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Лиманському напрямках, відповідно 26 та 13. Українська авіація завдала ударів по 2 пунктах управління та 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили засіб протиповітряної оборони, артилерійський засіб та ворожий склад боєприпасів.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 10 БпЛА було знищено.

Читайте також: НАТО розглядає варіант збиття ракет росії біля своїх кордонів. «Це мало б відбуватися за згодою української сторони і з урахуванням міжнародних наслідків».

Тема дня: Найгарніша вілла Галичини, яка пережила пожежу, повені та дві світові. На піддашші цього будинку можна розгледіти дату «1876» – це вілла, яка збереглася в Стрию на Львівщині, переживши повені, війни і жахливу пожежу Стрия у 1886 році, коли вигоріло майже все місто. Історик Микола Бандрівський каже, що якби вона стояла десь в Австрії чи Чехії, то до неї б щодня водили екскурсії, розповідаючи різноманітні історії, пов’язані з віллою. Він гадає, що усе це можна зробити і у нас.

Читайте також:  Який проєкт зайняв друге місце у конкурсі на простір Євгена Коновальця у Львові. Візуалізація. Проєкт включає фігурну скульптуру, простір та інклюзивні елементи.

Ключові події:

1. Президент звільнив Данілова з посади секретаря РНБО. На його місце призначили голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка.

Читайте також: На Львівщині у квітні зросте мінімальна зарплата. Вона зросте на 900 грн і становитиме 8 тисяч гривень.

Та: Київ завершить опалювальний сезон раніше. Будинки почнуть відключати від теплоносія з четверга, 28 березня;

2. У Львові вдруге заборонили будівництво готелю в історичному ареалі. У проєкті перевищено висотність будівлі.

Читайте також: Ексдружина Дубневича хоче поновити оренду ділянки біля ТЦ у центрі Львова. Вона її орендувала ще до 2014 року, проте користувалася нею надалі без документів, за що Галицький райсуд Львова у березні минулого року стягнув з неї штраф у розмірі 65 тис. грн.

Та: ДІАМ оштрафувала Могилянку за недопущення інспекції для перевірки реставрації келій Братського монастиря. Будівля має статус памʼятки національного значення;

3. У Львові створили кластер транспорту та логістики. Четверо підприємців об’єднались задля розвитку транспортно-логістичної галузі.

Читайте також: На яких вулицях у Львові планують провести ремонт доріг. Перелік.

Та: Львівському залізничному вокзалу – 125 років. Старі фотографії та історія розвитку. 

Tvoemisto.tv показує, як раніше виглядала площа Двірцева, як її реконструювали та що ще хочуть змінити;

4. Керівник лісгоспу та депутат привласнив ділянку у горах на Львівщині. Після реконструкції, коштом підприємства, площа будівлі склала понад 200 кв.м. Загальна вартість землі та споруди становила понад 3 млн гривень.

Читайте також: У Львівському районі перевищений показник захворюваності на хворобу Лайма за 2023 рік. Показник перевищений на 51,64%.

Та: У Львові діятиме мобільний центр крові: як долучитись. Він працюватиме з 09:00 до 12:00 на території лікарні святого Пантелеймона (вул. Миколайчука,9);

5. Чому Великдень святкують у різні дати та чи може це змінитись. Уже цієї неділі, 31 березня, католики святкуватимуть Великдень, натомість у греко-католиків та православних цей день припадає на 5 травня.

Читайте також: «За 40 хвилин всі бані почали падати». Священник про пожежу в церкві на Львівщині. Вціліло Євангеліє, хрести, частини свічників і хоругов.

Священник храму Святого Архангела Михаїла Петро Горічко закликав небайдужих долучитися до збору, щоб відновити церкву.

Погода: До 22 градусів тепла. Якою буде погода у Львові на тижні. Зокрема, нині, хмарно з проясненнями. Удень 12 – 17° тепла. 28 березня в другій половині дня можливий дощ. Уночі 3 – 8° тепла, вдень до 21°. 29 березня вночі та вранці дощ. Уночі 4 – 9° тепла, вдень 13 – 18°. 30 березня хмарно. Уночі 4 – 9° тепла, вдень 17 – 22°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!