В Україні знімуть серіал про Марію Заньковецьку

1946 0
Наразі до фільму «Наймичка» готують тизер, а зйомки самого фільму ймовірно почнуть наступного року.
Фото: cinema.in.ua

Фото: cinema.in.ua

На території Хотинської фортеці відбулися зйомки тизеру, тобто рекламного повідомлення, до 8-серійної біографічної драми «Наймичка» про легенду Українського театру Марію Заньковецьку. Перші сцени знімали біля церкви Олександра Невського, повідомляє «Нове українське кіно».

Читайте також: Кіносеріал львівської письменниці переміг у конкурсі Держкіно

За словами режисера майбутньої стрічки Анатолія Григор’єва, тизер фільму «Наймичка» про Марію Заньковецьку знімають за фінансування Міністерства культури та інформаційної політики.

«Якщо усе вийде, наступного року будемо знімати увесь фільм», – каже режисер.

Читайте також: З Нью-Йорка до Львова. Як американський актор знімався в містичному трилері

Стрічка розповість історію акторки Марії Заньковецької, творчий шлях якої ніколи не був легким – вона йшла через сумніви у своєму обдаруванні, неможливість розлучення із чоловіком, прокляття батька, зради коханого Садовського. Але величезне глядацьке визнання зробило її за життя живою легендою. Вона виборола собі право говорити від імені жіноцтва про страждання й біль, кохання й недосяжне особисте щастя.

Творці планують показати золоту епоху українського театру, його залаштунки. Локації – театр, де служила Заньковецька, її будинок.

Подробиці кінострічки поки не розголошуються. Проте відомо, що це буде історичний фільм, а зйомки продовжаться у Хотинській фортеці влітку 2021 року, якщо проєкт пройде до наступного етапу конкурсу.

Виробником картини є ТОВ «Прокіно», продюсеркою виступила Галина Балан-Тімкіна.

Нагадаємо, львівські кінорежисери здобули перемогу на найстарішому фестивалі незалежного кіно.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!