Контрабанда лісу в Україні каратиметься позбавленням волі

1767 0
Петро Порошенко підписав Закон щодо збереження українських лісів.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів», повідомляє прес-служба глави держави.

«Впровадження норм Закону дозволить зберегти екологічну безпеку України та створить дієвий механізм запобігання  вчиненню злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зберегти ліси Карпат. Як «Лісова варта» контролює вирубки

Законом встановлюється, що контрабанда цінних та рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів, заборонених до вивезення за межі митної території України, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Також, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30, а на посадових осіб – від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Букові ліси на Львівщині стали світовим надбанням ЮНЕСКО

Водночас Уряду доручено розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України та визначити першочергові обсяги робіт щодо відновлення лісів і лісорозведення, охорони лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб, інших лісогосподарських заходів.

Нагадаємо, минулого року за забруднення лісів відходами збільшено штраф з 5-10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 25-50 мінімумів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!