В уряді пропонують приймати дітей у школи за жеребкуванням

2248 0
Міністерка освіти Лілія Гриневич розповіла, що вільні місця в школах, імовріно, розподілятимуть жеребкуванням.
фото: www.04597.com.ua

фото: www.04597.com.ua

Українські діти зможуть вступати у школи не за місцем проживання лише у наявності вільних місць. В уряді розробляють пропозиції, які дозволили би справедливо зайняти вільні місця у обраній школі дітям з інших районів. Про це повідомила міністрерка освіти Лілія Гриневич, йдеться в повідомленні «Радіо Свобода».

«Щоб тут не сталося так, що будуть ще більші зловживання, є тільки два рецепти: або шляхом прийому за датою народження, але тоді є дискримінація, бо зимові діти мають більше шансів, ніж літні, або жеребкуванням. Важливо, щоб це жеребкування було прозоре», – сказала вона.

Читайте також: Як навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018 року

За її словами, нині Міністерство освіти працює з Міністерством юстиції над критеріями жеребкування задля уникнення корупційної складової. Нагадаємо, 12 лютого в МОН повідомили, що коли набиратимуть в першу чергу тих дітей, що проживають на закріпленій за навчальними закладами території.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!