В українських містах планують облаштувати пункти обігріву

1592 0
Наразі спеціалісти оперативних штабів визначають точні локації, для яких пункти обігріву будуть життєво необхідні.
Умовне фото

Умовне фото

На час осінньо-зимового періоду на звільнених від окупантів територіях, а також в українських містах планують облаштувати пункти обігріву. Наразі визначають точні локації, для яких такі пункти будуть життєво необхідні.  

Джерело: Мінреінтеграції

Державна служба з надзвичайних ситуацій уклала домовленість з Єврокомісаром щодо надання тисячі мобільних пунктів обігріву, оснащених генераторами. Їх планують відправити у небезпечні, прифронтові та щойно звільнені регіони за заявками від ОВА. ДСНС готова обладнати 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву у деокупованих регіонах.

Стаціонарні пункти обігріву розгорнуть у приміщеннях, де є придатні для цього умови. Це можуть бути: адмінбудівлі, навчальні заклади, заклади культури тощо. Укрзалізниця теж готує пункти обігріву у понад 30 залізничних вокзалах, які приймають внутрішніх переселенців. Приміщення будуть енергонезалежними й оснащеними генераторами від Товариства Червоного Хреста.

Читайте також: Чому ми платимо за тепло сусідів та чим замінити генератор. експерт про те, як пережити зиму

Зокрема, планують облаштувати вокзали у Запоріжжі (2), Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі (2), Ковелі, Коломиї, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (2) та на станціях «Тараса Шевченка» й «Дарниця».   

«Перелік  і точні місця розташування пунктів обігріву на щойно звільнених територіях найближчими днями з’являться на регіональних сайтах ДСНС», – повідомили у Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк розповів про три етапи підготовки до опалювального сезону. Зокрема львів’янам потрібно подбати про альтернативне джерело тепла і скласти план у випадку надзвичайної ситуації. Як підготуватися до опалювального сезону читайте тут.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!