Чи вплине атака на «Нафтогаз» на постачання газу на Львівщині та УГКЦ змінила тексти деяких молитов. Підсумки доби

907 0
Нині 25 березня та 761 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Високий Замок

Фото ілюстративне: Високий Замок

Акцент дня: Чи вплине атака рф на «Нафтогаз» на газопостачання на Львівщині. Пошкоджено інфраструктуру одного з українських підземних сховищ, проте критичних наслідків немає. «Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте ми маємо достатньо резервних потужностей», – розповів очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Читайте також: На Львівщині загасили пожежу, яка виникла через атаку рф. 61 рятувальник від самого ранку працювали, аби ліквідувати займання.

Та: У Польщі пояснили, чому не збили російську ракету та закликали рф до пояснень та припинення війни. Ракета пробула в просторі Польщі надто короткий час і не була в радіусі дії наземної бойової зброї.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 60 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 25 і 10. Українська авіація завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 засоби протиповітряної оборони, 3 артилерійських засоби та ворожу станцію РЕБ.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed» та крилаті ракети різних типів. Дані щодо цієї атаки уточнюються.

Читайте також: Сили оборони уразили два десантні кораблі та центр зв’язку в Севастополі. «Ямал» проєктували в Польщі 1987 року. Екіпаж становить 98 осіб, а довжина 112,5 метра. ВДК»Азов» має довжину 112 метрів і вміщує 87 осіб екіпажу.

Та: Десантно-штурмові війська запустили сайт, де можна податися на службу в конкретну бригаду.

Тема дня: Художні мозаїки часів російської окупації у Львові: рятуємо чи дозволимо їх знищення? У Львові (зрештою, як і в багатьох містах України) необхідне розумне вирішення проблеми руйнування мистецьких творів у процесі зведення нових архітектурних споруд чи модернізації старих. Усі ми пам’ятаємо історію з мозаїкою В. Патика на фасаді магазину «Океан» (створена 1982 року), яка врешті завершилася її відновленням. Факт звичайно позитивний, хоч це вже не та праця, бо повтор, яким би він не був достовірним, завжди позбавлений головного – авторської енергетики творіння.

Ключові події:

1. Польські фермери заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску. На деяких напрямках нульові показники перетину кордону за останній період.

Читайте також: Як доїхати зі Львова поїздом до Чехії, Словаччини, Австрії, Угорщини та Польщі. За останні пів року «Укрзалізниця» запустила нові рейси до країн Європи та планує додати ще кілька;

2. Нове військове кладовище у Львові. Що б там мало бути. Архітектурний конкурс на проєкт Меморіального комплексу військових поховань у Львові завершився. У квітні в місті мають обрати переможця. Планувалося, що нове кладовище буде «місцем тиші, роздумів і пам’яті» зі сквером та меморіальною площею.

Читайте також: Які вулиці Львова тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Станом на 24 березня для проїзду перекриті частково три вулиці;

3. УГКЦ змінила тексти деяких молитов. Від нині, 24 березня, в Українській Греко-Католицькій Церкві чинна нова редакція Служебника УГКЦ з деякими змінами в текстах Літургій, зокрема в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

Читайте також: Де у Львові побачити виставку фотографій війни у форматі VR. Уперше в Україні представлено панорамну фотографію як поєднання формату віртуальної реальності та класичної фотографії;

4. Як, хто і відколи почав лікувати сухоти у Львові. Щороку 24 березня світ відзначає День боротьби проти туберкульозу. А Львів можна вважати центром легеневого здоров’я України.

Читайте також: У Львові жінка природним шляхом народила хлопчика з масою 5 кг. Пологи відбулися на 40 тижні вагітності й пройшли без болю та максимально комфортно для жінки;

5. Коли в Україні переводять годинник на літній час у 2024 році. Це станеться у ніч проти 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Читайте також: Львів’ян закликають взяти участь у конкурсі з визначення найкращого двірника міста. Містяни можуть подавати кандидатури до 11:00 25 березня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!