Мешканці Львівщини можуть замовити безкоштовну доставку ліків онлайн. Як це зробити

1799 0
У Кабміні прийняли постанову про можливість для поштових операторів доставляти ліки в період карантину.
ілюстративне фото: Факти ICTV

ілюстративне фото: Факти ICTV

Львівська ОДА та Сервіс пошуку і доставки ліків Liki24.com підписали меморандум про співпрацю та запустили проєкт «ЛікиВдома». Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Така доставка, за словами директора департаменту охорони здоров'я Ореста Чемериса, стане корисною мешканцям віддалених сіл та містечок області, де асортимент ліків дуже малий або аптеки взагалі відсутні. Не потрібно буде їхати в інший населений пункт для того, щоб купити ліки. Крім того, безкоштовна доставка діятиме також на замовлення медикаментів в межах державної програми «Доступні ліки».

Читайте також: У МОЗ оновили перелік препаратів програми «Доступні ліки»

Liki24.com – не онлайн-аптека, а платформа, що дозволяє людям, яким потрібні медичні препарати, знайти і отримати їх з ліцензованих аптек. Забрати можна з аптеки самостійно або кур’єрською доставкою за дорученням. На сайті представили інформацію про наявність та ціни препаратів в ліцензованих аптеках, а також назви аптек та місце їх розташування.

Замовлення в межах програми «Ліки вдома» також можна буде оформити за номером телефону 068 296 14 52. Водночас діятиме онлайн-служба підтримки для допомоги з оформлення замовлень.

До карантину продаж ліків онлайн був заборонений, однак 23 березня 2020 року президент України у своєму відео зверненні, а потім і Міністр Інфраструктури повідомили, що прийняли постанову Уряду про можливість для поштових операторів доставляти ліки в період карантину. Це дозволило будь-яким ліцензованим аптекам самостійно виконувати доставки.

Користувачі зможуть отримувати свої посилки як у відділеннях Укрпошти, так і за адресою. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень. Виняток до замовлення складають медикаменти, що вимагають спеціального температурного режиму зберігання або входять до переліку наркотичних, психотропних засобів і прекурсорів, а також є сильнодіючими і отруйними лікарськими засобами.

Для довідки:

Liki24.com – сервіс пошуку і доставки ліків, який співпрацює з понад 5000 аптеками по всій Україні. Користувачі Сервісу можуть купувати ліки з економією до 30%, замовляючи доставку або забираючи їх самостійно зі зручної аптеки (за попереднім резервуванням).

На сьогодні до сервісу підключені тисячі аптек з усіх куточків України. У випадку використання послуги «заберу сам» клієнт резервує необхідні препарати в зручній аптеці, самостійно купує в аптеці і як правило отримує знижкую У випадку доставки - кур’єри-партнери Liki24.com завжди привозять препарати з чеками аптек, тому наші клієнти мають змогу перевірити не лише ціну, а й ліцензію аптеки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!