Політична реклама

Вже весною для українців можуть відмінити візи у Туреччину

1611 0
Угоду про безвізовий режим підписали міністри закордонних справ України і Туреччини Костянтин Грищенко та Ахмет Давутоглу. На спільній прес-конференції після завершення українсько-турецьких переговорів у рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Анкари прем´єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган високо оцінив підписання цієї угоди і відзначив, що сторони не будуть витрачати даремно час для набуття нею чинності, і що це відбудеться, щойно будуть пройдені відповідні процедури.

Нагадаємо, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Сергій Корсунський, коментуючи візит глави Української держави до Туреччини, зазначав, що одним з його ключових моментів є підписання угоди про регулювання режиму взаємних поїздок громадян. Він спрогнозував, що після виконання всіх необхідних процедур щодо набуття чинності цієї угоди, вона може запрацюти приблизно в травні 2012 року.

За словами посла, безвізовий режим буде стосуватися громадян України, які в´їжджатимуть на територію Туреччини терміном до 30 днів. Те саме буде стосуватися і громадян Туреччини, які будуть в´їжджати до України.

Довідка. Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян має на меті введення безвізового порядку для в´їзду, виїзду, прямування транзитом та перебування громадян однієї сторони на території держави іншої сторони на підставі дійсних проїзних документів за умови, що термін їх безперервного перебування не перевищує 30 днів від дати в´їзду. При цьому сумарний термін їх перебування на території держави іншої сторони не має перевищувати 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

Джерело: "Коментарі"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!