Як лікарні Львівщини економитимуть газ цієї зими?

2398 0
Заклади охорони здоров’я Львівської області отримали завдання зменшити споживання газу щонайменше на 10%. Як працюватимуть лікарні взимку і яку альтернативу газу оберуть, дізналось Tvoemisto.tv.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

«Розглядаємо усі можливості переходу на твердопаливні котли. У харчоблоках, де є змога, будуть використовувати електрообладнання. Маємо завдання зменшити споживання не менше, як на 10%», – розповів tvoemisto.tv начальник відділу технагляду при департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Михайло Степан.

За попередньою інформацією, близько 25% закладів галузі на Львівщині вже користуються твердопаливними котлами.

«І робота триває надалі особливо у закладах районного підпорядкування, триває пошук інвесторів. Тому точну цифру закладів, які перейшли на інше паливо, назвемо на початку жовтня», – зауважив Михайло Степан.

Він зауважив, що навіть вже є перший приклад переходу на обігрів від твердопаливного котла центральної районної лікарні.

«Маємо вже прецедент в Кам’янка-Бузькому районі, розглядається така можливість в Бузьку», – додав Михайло Степан.

Нагадаємо, навчальні заклади Львова та області мають зменшити споживання газу на 30%. Зараз вони прораховують, яка структура навчального року буде найбільш оптимальною, аби досягнути такої економії. Кожна територія буде приймати своє рішення про те, як працювати, зокрема, чи навчатись по суботах восени, аби продовжити канікули взимку.

Читайте також: У Львові хочуть навчати дітей по суботах, аби економити газ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!