Політична реклама

Як львів'янам економити газ: 3 простих кроки

1979 0
Львів'ян закликають під час неопалювального періоду провести низку простих, але необхідних заходів, які в майбутньому допоможуть зекономити на споживанні газу. Це пов'язано не лише з ростом цын на блакитне паливо, а й з персональною безпекою кожного.

Про найпоширеніші та доступні дії розповіли у ПАТ «Львівгаз».  

Встановлення лічильників

Щомісяця слід чітко фіксувати обсяги використання газу з допомогою лічильників обліку. Як відзначають фахівці, це стимулює людей до більшої економії. В середньому, за їхніми підрахунками, після встановлення лічильника, люди споживають газ на 10-15% менше.

«В рамках спеціальної інвестиційної програми за минулий рік на території Львівщини нашим підприємством було встановлено понад 10 тисяч лічильників. Споживачі, яких ми забезпечили такими приладами, відзначають, що справді почали економніше використовувати газ. Відповідно, рахунки у квитанціях також стали меншими», – пояснив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

Впровадження енергозберігаючих технологій

Найпростіші енергозберігаючі заходи – це утеплення приміщень та фасадів будинків, заміна вікон та дверей, модернізація систем опалдення. В залежності від матеріалу та рівня складності робіт ціни на утеплення фасадів у Львові коливаються від 50 і до 160 гривень за квадратний метр.

Крім того, львів'ян застерігають від використання газу не за призначенням. Наприклад, від обігріву приміщень з допомогою газових плит. Така процедура є абсолютно неефективною та небезпечною – може стати причиною нещасних випадків.

Модернізація газового обладнання та систем опалення

Значної економії газу вдається досягти з допомогою заміни застарілого газового обладнання. Споживачам варто відмовитися від таких приладів, як твердопаливні котли КЧМ, стальні котли, кахельні печі кухонних вогнищ, які експлуатуються без автоматики безпеки. Адже, їхній коефіцієнт корисної дії дуже низький і сягає всього 45-50%. В той час, як сучасні автоматизовані котли працюють з ефективністю понад 80%. Тобто, тепловіддача збільшується майже вдвічі. А витрати на встановлення сучасного енергоефективного котла окуповуються впродовж двох-трьох опалювальних сезонів.

«На жаль, сьогодні на території Львівської області експлуатуються більше 500 тисяч морально застарілих газових приладів, які неефективно спалюють велику кількість газу. Окрім того, вони часто стають причиною отруєньчадним газом серед населення», – пояснив перший заступник голови правління Володимир Король.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!