Політична реклама

Як оформити польську візу на Євро-2012

1816 0
У Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові розповіли, скільки коштуватиме та що потрібно для оформлення візи для вболівальників, що планують відвідати матчі Євро-2012 на території республіки Польща.

«Все дуже просто. Спочатку потрібно зареєструватись в системі e-Konsulat. Видрукувати та заповнити анкету і прийти в консульство на дату та час, який буде призначений цією системою», - розповів генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

Але, за словами генерального консула, оскільки перед чемпіонатом Євро-2012 багато хто захоче отримати візу, реєстрація через систему e-Konsulat на бажаний час може бути неможлива. Відтак доведеться заповнювати анкету з сайту консульства самостійно та принести її у консульство. Також з собою потрібно мати дійсний паспорт і  документальне підтвередження мети поїздки (або квиток на матч, або підтвердження проплати готелю, або ж - підтвердження того, що ви їдете з туристичною групою).

За словами генерального консула, така віза короткотривала (на 30 днів). Для її оформлення потрібно мати страховий поліс на 30 000 євро.

«Втім, я раджу отримати інші візи – туристичну або шопінг-візу, оскільки вони є довготриваліші і так само діятимуть на усі матчі чемпіонату Європи з футболу 2012", - додав консул.

Візові спрощення, що діятимуть для вболівальників для відвідання матчів Євро-2012 в Польщі

1.       Вболівальники отримуватимуть візи для відвідання матчів Євро-2012 на території РП на підставі пред`явлення оригінальних та дійсних квитків або документальних підтверджень права на отримання квитка при вході на стадіон (стосується ІІ фази чемпіонату). Оплата за візу становить 35 євро.

2.       Єдиний додатковий необхідний документ - страховий поліс (страхова сума 30 000 євро).

3.       Термін дії візи (Шенґен) – 30 днів.

4.       Вболівальники, що мають намір відвідати лише фан-зони і не мають квитків на матчі, зобов`язані пред`явити в ГК РП у Львові стандартні документи, що вимагають для відкриття туристичної візи (наприклад, оплачена резервація готелю тощо).

5.       Усі особи та групи, які звертаються до консульства за візою на Євро-2012 повинні зареєструвати свої візові анкети в системі e-Konsulat. Якщо особа чи група не знайшли вільного терміну, їм потрібно заповнити візову анкету, роздрукувати її та прийти до консульства. Такі особи обслуговуватимуться в рамках «зеленого коридору» для вболівальників «Євро-2012».

6.       У надзвичайних ситуаціях, за потреби видачі термінової візи, вболівальники будуть звільнені  від оплати за прискорення видачі візи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!