ЄС спростить внутрішні пересування через кордони

1789 0
Тепер в країнах ЄС діє система зонування, як в Україні.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Європейський союз не має наміру вводити загальний карантин і закривати кордони між країнами-учасниками. Про це повідомояє Ліга з посиланням на представницю Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен.

За словами чиновниці, Єврокомісія розробила єдину систему класифікації регіонів в залежності від рівня пандемії, яка розділить усі регіони ЄС на червону, помаранчеву, жовту і зелену зони ризику, з єдиними правилами переміщень.

Система заснована на загальних умовах і загальні вимоги, вона дозволить спростити рух через кордони, щоб уникнути їх закриття і введення загального карантину, зазначила фон дер Ляйен.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Вона вважає, що не повинно бути ніяких обмежень при пересуванні між зеленими регіонами, проте при подорожах з червоних або помаранчевих зон національні уряди можуть вимагати аналіз на коронавірус або самоізоляція.

Нагадаємо, що ЄС ще не відкрив кордони для всіх українців. Потрапити туд можна лише окремим категоріям громадян (для роботи, навчання тощо). Відкриті для українців кордони можна переглянути на інтерактивній мапі МЗС, що періодично оновлюється.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!