За червень кількість вакансій скоротилася на 25%

1753 0
У червні кількість вакансій на ринку праці скоротилася на 25%. Таку негативну динаміку пов'язують з політичною і економічною ситуацією в країні, а також з сезоном відпусток.
Фото: diana.kiev

Фото: diana.kiev

Натомість кількість створених резюме за червень залишилася незмінною в порівнянні з минулим місяцем, повідомляє HeadHunter. Найбільше падіння спостерігалося в сфері транспорту й логістики (36%), бухгалтерії і фінансів підприємства (34%), продажів (30%) і купівлі (31%). 

Значно зменшилася кількість пропозицій для топ-менеджерів (37%) і молодих спеціалістів (34%). Поменшало пропозицій і у сфері управління персоналом (9%), будівництві (11%) і юриспруденції (12%).

У червні найбільшу кількість вакансій пропонували для програмістів і спеціалістів із продажів. Однак кількість вакансій для програмістів скоротилася на 27% у порівнянні з минулим місяцем. Хоча, як правило, ця сфера найменш підлягає впливу кризи.

У десятці найбільш активних професійних сфер маркетинг, вакансії для молодих спеціалістів, виробництво, адміністративний персонал, туризм і банки.

Ринок праці в регіонах лишився практично без змін. Тривав обвал ринку праці в Луганській і Донецькій областях. Як і минулого місяця, кількість вакансій тут скоротилася майже вдвічі. У областях, які межують із зоною АТО, спостерігаються тенденції спаду ринку праці, характерні й для інших регіонів країни.

Як і в минулі періоди, більшість топових вакансій пропонують для програмістів і спеціалістів у IT сфері.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!