За кого збираються голосувати на президентських виборах мешканці Галичини. Результати опитування

4342 0
Симпатії мешканців Галичини відрізняються від загальноукраїнських.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування щодо майбутніх президентських виборів, яке проводилося в Україні з 1 по 7 березня.

Під час дослідження територіально Україну поділили на кілька регіонів: Галичина, Захід, Київ, Північ, Центр, Південь, Схід, Донбас. До Галичини, зокрема, увійшли Львівська, Тернопільська та Івано-Франквська область.

Згідно з результатами опитування, на Галичині найбільше симпатій мають чинний президент Петро Порошенко, Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко — за них збираються проголосувати 18%, 15% та 14% від усіх опитаних відповідно.

Натомість за Володимира Зеленського, який очолює рейтинг по Україні загалом, на Галичині збираються проголосувати лише 9% опитаних. Серед усіх опитаних Зеленського готові підтримати 17,1%, 18,2% — серед тих, хто має намір голосувати, та 24,7% — серед тих, хто має намір голосувати і визначився зі своїм рішенням. Після Зеленського в загальноукраїнському рейтингу розташувалися Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Анатолій Гриценко та Юрій Бойко.

Зауважимо, що за Володимира Зеленського найбільше мають намір голосувати ті, хто буде це робити вперше. 

Тим часом найбільше опитаних (21,8%) думають, що вибори виграє Петро Порошенко. 19,5% вірять у перемогу Юлії Тимошенко, а 16,9% — Володимира Зеленського.

Під час соціологічного дослідження опитали 5000 осіб стариших 18 років методом особисте інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами та типом населення. Помилка репрезентативності становить не більше 1,5%.

Нагадаємо, що в лютому соціологічна група «Рейтинг» також проводила дослідження виборчих настроїв Українців. Серед опитаних у західних областях, до яких входить і Львівщина, 18% готові були проголосувати за Петра Порошенка, 13% – за Володимира Зеленського, а 10% – за Юлію Тимошенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!