Завтра у Львові безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ. Де пройти тест

2653 0
Зробити тест також можна у будні в трьох локаціях.
ілюстративне фото: Галицький кореспондент

ілюстративне фото: Галицький кореспондент

Завтра, 1 грудня, у світі вже 31-й раз відзначають День боротьби зі СНІДом – хворобою, що викликана вірусом імунодефіциту людини. Заразитись вірусом можна в через ін’єкції та проколи або через незахищений секс.

Читайте також: В Україні запустили безкоштовний додаток, що оцінює ризик захворювання на ВІЛ

Безкоштовно зробити тест на ВІЛ уже завтра можна буде в супермаркеті «Ашан» на вул. Чорновола, 16і з 11:00 до 14:00. Тест робитимуть у спецнаметах, а отримати результат можна буде за 15-20 хв.

Тестування на ВІЛ-інфекцію у клініках є безкоштовним та конфіденційним. У будні у Львові пройти обстеження можна в кількох місцях:

  • Кабінет «Довіра» Львівського обласного центру громадського здоров’я (Львів, вул. Лисенка,45);
  • Кабінети інфекційних захворювань у поліклініках міста (можна також звернутись за порадою до сімейного лікаря).
  • Пункті швидкого тестування на ВІЛ «AHF Checkpoint Lviv» (Львів, вул. Антоновича, 20).

Читайте також: У Львові з'явився пам'ятний знак жертвам СНІДу

Для того, щоб не захворіти на ВІЛ-інфекцію потрібно: завжди використовувати презервативи при сексуальному контакті; відмовитись від незахищеного сексу з ВІЛ-позитивним партнером, а також із партнером, чий ВІЛ-статус вам не відомий, використовувати лише стерильні шприци, голки, інструменти для пірсингу або тату.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!