Завтра у Львові почнеться суд над Медведчуком, якому продовжили арешт до серпня

945 0
Йому загрожує 15 років позбавлення волі.
Віктор Медведчук

Віктор Медведчук

Личаківський районний суд Львова завтра, 23 червня, проведе підготовче засідання у кримінальній справі за обвинуваченням народного депутата Віктора Медведчука у державній зраді та розграбуванні національних цінностей на окупованих територіях. Про це Tvoemisto.tv повідомили у Личаківському районному суді.

Йдеться про кримінальну справу, яку Офіс генпрокурора завершив розслідувати у травні. За нею ж Віктора Медведчука вперше помістили під домашній арешт у травні 2021 року, пише DW.

Самого Віктора Медведчука у Львів не привезуть – він перебуває під вартою у ізоляторі СБУ в Києві. У засіданні він братиме участь за допомогою відеозв'язку з приміщень Київського апеляційного суду.

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі 

Нагадаємо, що провадження стосується:

  • незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  • розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  • завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

 

Зазначимо також, що Личаківський районний суд Львова продовжив арешт Віктора Медведчука до 9 серпня без визначення розміру застави. Як свідчать дані на порталі «Судова влада», захист Медведчука оскаржив це рішення. Про це йдеться у рішенні суду від 9 червня. 

Нагадаємо, СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Крім того, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Вітора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!