Політична реклама

Зберігати заощадження рекомендують у гривнях

1459 0
Є тренд, який досить тривалий період часу проглядається в Україні — заощадження в національній валюті стають дуже вигідними.

Про це повідомив економічний експерт Віктор Шапран, інформує Вкурсе.

За його словами, гривня за останні 12 років довела свою надійність як валюта для заощадження.

«Якби ви поклали під матрац один американський долар в січні 2000-го року, то сьогодні ви можете за нього отримати 8 грн. 22 коп. А якби ви поклали його під депозит у банку з урахуванням середньоринковою ставкою 7,5% річних, сьогодні ви б отримали 117 грн. Якби ви розмістили на депозит у банк під 15% річних одну гривню, то сьогодні б у вас була б на рахунку 21 грн. Ці перебільшені приблизні розрахунки показують, що в будь-якому випадку вигода гривневих вкладів залишається суттєвою», — навів він приклад.

Економіст зазначив, що завдяки тому, що відсоткові ставки за гривневими депозитами набагато вищі за інфляцію. Навіть якщо допустити, що поточні політичні події призведуть до якоїсь невеликої девальвації на рівні 5%, то навіть у цьому випадку ставки за депозитами залишаються на рівні 15-20% річних.

«Тому я рекомендую робити вклади у гривні. Звичайно, якщо ви плануєте якісь великі покупки, прив'язані до імпорту, можливо, слід здійснювати накопичення коштів у валюті. Завдяки цьому ви не опинитеся в ситуації, коли ви хотіли щось купити, але не змогли цього зробити через різкого валютного стрибка», — пояснив Віктор Шапран.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!