Зі Львова – на лижі. Топ-5 курортів, куди зручно добратись

5219 0
У Карпатах триває гірськолижний сезон і Tvoemisto.tv пропонує актуальну інформацію про 5 зимових курортів, яка допоможе ефективно спланувати свій відпочинок.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Тростян

Спусковий комплекс на горі Тростян розташований за 2 км від селища Славське, а це всього 120 км від Львова. На схилах гори (1235 м) прокладено траси для професіоналів.
Працює кілька бугельних підйомників і один крісельний.

Ціни. Крісельна дорога у дві сторони коштує 200 грн до 28 лютого. Ціна денного абонемента на всі підйомники Тростяна становить 470 грн.

Захар Беркут

Туристичний комплекс «Захар Беркут» розташовується у селі Волосянка, 6 км від селища Славське та 126 км від Львова.  Гірськолижні траси обслуговують крісельний витяг, три бугельні витяги та мультиліфт для дітей і початківців.

Ціни. Клієнтам тут пропонують абонемент, що у будній день (9:00-16:30) коштує 500 грн, у вихідний — 600 грн. Оглядовий (разовий) спуск та підйом коштує 150 грн у вихідний та 120 грн — у будній день.

Плай

Гірськолижний курорт «Плай» розташований біля села Плав’є на півдні Львівської області. За 140 км від Львова. На території гірськолижного комплексу облаштовані витяги, найдовший з яких протяжністю 1200 м, перепад висот сягає 260 м. Курорт відвідують досвідчені лижники та початківці, адже прокладено кілька трас різної складності: три червоні траси — середньої складності, дві сині — легкі, та чорні у верхній частині гори — складні. Для новачків на території розташована школа лижників, у якій професійні інструктори навчають початківців.

Ціни. Вартість підйомів та спусків вища на кількадесят гривень у вихідні та святкові дні. Один бугельний витяг у будень вартуватиме 70 грн, крісельний – 90 грн. Абонемент на день коштує 740 грн (840 грн на вихідні).

Пилипець

У Пилипці прокладено найдовші в Україні траси (довжиною до 4000 м) різної складності — круті, пологі, рівні, бугристі. Траси в Пилипці призначені для професіоналів, а пологі схили — для звичайних шанувальників лижного спорту та «чайників». Класифікація трас — легкі, середні, складні. Розташований за 190 км від Львова.

Ціни. Один витяг вартує 70 грн. Абонемент на день коштує 600 грн. Мультиліфтом можна скористатись за 20 грн. Абонемент на 3 години вартує 300 грн (крісло) та 120 грн (мультиліфт).

Драгобрат

Драгобрат є найвищим гірськолижним курортом в Україні. Відстань від Львова — 254 км. Траси в Драгобраті розраховані як на професіоналів, так і на новачків. Витяги — від 200 до 1500 м, бугельні, крісельний, мультиліфт (навчальний).

Ціни. Один бугельний витяг коштує 50 гривень, крісельний (оглядовий) — 100 грн. Абонемент на цілий день на всі витяги коштує 780 грн. Для тих, хто проживає в гірськолижних курортах, вартість підйомів може відрізнятися.

Якщо ви досі в пошуках ідеального гірськолижного спорядження, пропонуємо варіант, який не залишає любителів зимового відпочинку байдужим. У магазині «Sport Persone» можна придбати лижний одяг і спорядження для всієї родини на будь-який смак. Тут пропонують великий асортимент лижного одягу: куртки, штани, рукавиці, шапки, балаклави і підшоломники, фліси і термобілизну.

Також у магазині можна знайти широкий вибір спорядження: лижі, гірськолижні черевики, палиці, шоломи, окуляри, сумки та чохли від іменитих брендів — Indigo, Leki, Stockli, Atomic, Uvex, Ziener, Lange, Loffler. Крім того, в асортименті «Sport Persone» представлена німецька марка Bogner яка працює на ринку з 1932 року.

Магазин «Sport Persone» чекає на відвідувачі щодня з 11:00 до 19:00 за адресами: вул. Князя Романа, 6 (вхід з вул. Остапа Нижанківського) та с. Сокільники, вул. Лесі Українки, 17 (2-й поверх).

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!