Зміни в оплаті газу: пільги отримають не всі львів’яни

4051 0
З 1 липня поточного року пільги на розрахунок з енергокомпанією за спожитий газ будуть надані споживачам на Львівщині за умови, якщо доходи на одну особу у родину не перевищують певну межу. Згідно з новими правилами отримання пільг на газ, тепер їх не зможуть отримувати деякі верстви населення.

За словами начальника відділу супроводу клієнтів «Львівгаз збут» Ольги Чабан, отримати пільгу зможуть члени родини, котра за законом має право на такі знижки. Це чоловік, дружина та їхні діти до 23 років, якщо вони навчаються, і діти до 18 років, якщо вони не навчаються.

Таким львів'янам необхідно прийти до відділу соцзахисту населення з декларацією про доходи членів родини, котрі живуть в одній квартирі. У випадку, якщо доходи чоловіка, дружини чи інших членів сім'ї, що живуть в одному помешканні, перевищують1700 гривень на особу, пільга не може бути нарахована.

Читайте також: Львів’яни платитимуть за газ по-новому

Сукупний дохід родини вираховується шляхом сумування заробітної плати, доходів від підприємницької діяльності, якщо така є, стипендії та одноразові виплати, крім виплат по народженню дитини, інформує domik.ua.

Такі зміни у порядку нарахування пільг не стосуватимуться тих пільговиків, що претендують на знижки згідно з іншими законами. Це: пільговики і члени їх родин, котрі мають лише пенсію та соціальну допомогу, учасники бойових дій, українці, що постраждали після аварії на ЧАЕС, особи, котрі мають пільги згідно з ЗУ «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!