ЗСУ відбили атаки росіян та уразили 13 районів зосередження озброєння, – Генштаб

729 0
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 20 ударів.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Огірцеве Харківської області; Білогорівка Луганської області; Новокалинове та Мар’їнка Донецької області. Водночас росіяни протягом поточної доби завдали 9 ракетних та 10 авіаційних ударів, більш ніж 10 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів. 

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надаючи свою інфраструктуру та повітряний простір. Зберігається загроза ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА Shahed-136 з території білорусі. Під виглядом навчальних зборів тривають заходи прихованої мобілізації до збройних сил білорусі. За наявною інформацією, проходять заходи підготовки операторів зенітних ракетних систем та екіпажів танків.

На інших напрямках противник обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії в межах населеного пункту Юнаківка Сумської області;
  • на Слобожанському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Вовчанські Хутори, Григорівка, Комісарове, Огірцеве, Стариця та Стрілеча;
  • на Куп’янському напрямку – з артилерії різних типів поблизу населених пунктів Берестове, Гряниківка, Дворічна, Кам’янка, Красне, Кислівка, Котлярівка та Стельмахівка;
  • на Лиманському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Ковалівка, Надія, Новоєгорівка, Ольгівка та Торське.
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник завдавав вогневого впливу з танків та артилерії вздовж лінії зіткнення. Безпосередньо постраждали населені пункти Бахмут, Соледар, Первомайське та Велика Новосілка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – противник вів вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по населених пунктах Павлівка та Пречистівка.
  • на Південнобузькому напрямку ворог намагається покращити логістичне забезпечення, здійснює обстріли військової та цивільної інфраструктури. Вогневого ураження зазнали населені пункти вздовж лінії зіткнення, зокрема і Вищетарасівка Дніпропетровської області.

 

Російське військово-політичне керівництво не припиняє вживати заходів щодо поповнення особовим складом підрозділів, що зазнали втрат на території України. Незважаючи на попереднє бронювання переліку працівників критичної інфраструктури рф, керівники таких підприємств все ж отримують плани, які вимушені виконувати. Тому направляють своїх співробітників до військкоматів. Триває поповнення втрат російських підрозділів за рахунок ув’язнених. Станом на початок жовтня із загальної 8-тисячної чисельності бойовиків приватної військової компанії вагнер понад половина найманці – цієї категорії.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 20 ударів. Підтверджені ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет. Воїни ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 об’єкти ППО та артилерії, 2 склади боєприпасів та інші військові цілі ворога.

Ольга Коваль
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!