ЗСУ знищили командний пункт та підрозділи окупантів, – Генштаб

1746 0
Бійці ЗСУ продовжують завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу українські захисники та захисниці знищили командний пункт та підрозділи забезпечення 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ. Втрати ворога уточнюються. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Читайте також: Британія передає військовим ЗСУ найшвидші зенітні ракети Starstreak

Військовослужбовці ЗСУ продовжують завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається закріпитися та утримувати оборону захоплених рубежів. Не маючи успіху у проведенні наземної операції, агресор продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселих районах українських міст.

У Генштабі зауважують, що окупанти продовжують атакувати в інформаційному просторі – здійснюють кібератаки, фізично знищують ретранслятори телевізійних та радіосигналів, продовжують масову інформаційну компанію, щоб дискредитувати керівництво в Україні. Крім того, ворог активно дезінформує населення у своїй країні.

«Окупаційні війська продовжують нести втрати. Мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмовами військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Україна отримає дрони-вбивці, які мають лише дві країни

Нагадаємо, що зенітні ракетні війська Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України майстерно знищили 10 повітряних цілей ворога. Йдеться про два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня. Уточнюється інформація щодо типу збитого літака та загибелі льотчиків.

Британія передасть Україні найвидші зенітні ракети класу «земля-повітря» Starstreak. Крім того, США передають Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade у межах нового пакету військової допомоги вартістю 800 мільйонів доларів. 

В пакет допомоги від США входить також  9 тисяч протитанкових комплексів, 800 систем ППО, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, 20 мільйонів боєприпасів, гелікоптери, безпілотники та інші необхідне для військового протистояння озброєння. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!