Зимові небезпеки для собак: як вберегти домашнього улюбленця

4127 0
Сніг, лід і мороз – справжнє випробування для багатьох домашніх улюбленців. Тому в холодну пору року важливо доглядати за ними особливо уважно. Пропонуємо перелік небезпек, які чекають вашого чотирилапого друга зимою, та способів їх уникнення.
фото: wapkin.dp.ua

фото: wapkin.dp.ua

1. Переохолодження та обмороження.

Організм собаки, яка живе в квартирі, налаштований на підтримку звичної для нього температури тіла. На прогулянках, коли температура на вулиці опускається нижче позначки мінус 5-10 градусів, то собака відчуває справжній шок. Найчастіше у тварин переохолоджуються та обморожуються органи сечостатевої системи, вуха, суглоби та легені. Сприйнятливі до переохолодження цуцики, а також старі, маленькі та короткошерсті собаки.

Профілактика. Прогулянки в активному темпі та скорочення часу вигулу; для собак маленьких порід існує спеціальний зимовий одяг.

2. Травми.

По-перше, на вулиці слизько, й собака, не зважаючи на ідеальну координацію своїх рухів, може підсковзнутися та впасти. По-друге, часто під снігом не видно скляних уламків чи інших гострих предметів, об які собаки часто ранять лапи. Також лід може утворювати гострі друзки. По-третє, у довгошерстих собак часто утворюються сніжні ковтуни в лапах. Мокрий сніг забивається між пальцями, замерзає і викликає нестерпний біль у лапах.

Профілактика. Контролюйте переміщення свого собаки, постарайтеся не давати йому робити різких стрибків та ривків; уникайте слизьких ділянок; якщо помітили, що собака кульгає, огляньте його лапи, чи на них нема пошкоджень чи налиплого снігу, при потребі зверніться до ветеринара. Також існує спеціальне взуття, яке зможе захистити лапки вашого друга.

3. Хімічні травми.

Коли випадає сніг, комунальні служби посипають вулиці сіллю та деякими іншими засобами, які розчиняють лід. Вони наносять шкоду нашим хвостатим друзям.

Профілактика. На прогулянках уникайте тротуарів, виводьте собаку на ділянки з чистим снігом, а для профілактики щоразу перед виходом на вулицю обробляйте лапи спеціальними засобами та обов'язково мийте лапи після прогулянки.

Джерело: Dog-Friendly City

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!