Студенти Львівської політехніки розробляють ошийник, який зможе перекладати котячі звуки

966 0
Ошийник «Cotia» зможе, окрім покращення взаємодії з котом, також може аналізувати довготривалі дані.
Фото: Андрій Михайлів

Фото: Андрій Михайлів

Стартапери-студенти Львівської політехніки розробляють ошийник, який зможе перекладати котячі звуки на людську мову. Про це повідомила пресслужба Львівської політехніки. 

«Cotia» – це простий комунікатор від кота до власника, який буде перекладати звуки тварини у зрозумілу людині форму. Він виглядає як комфортний ошийник, що збирає звукові дані з улюбленця. Потім система за допомогою ШІ аналізує звук і видає результат. Процес нагадує роботу фітнес-браслета. Такий пристрій, окрім покращення взаємодії з котом, також може аналізувати довготривалі дані, що дасть змогу стартаперам давати рекомендації, коли треба краще доглянути за твариною», – йдеться у повідомленні. 

Розробляють ошийник четверо осіб. Троє з них – третьокурсники бакалаврату «Систем штучного інтелекту» в НУ «ЛП», а також першокурсник «Комп’ютерних наук» у Польсько-японській академії. 

Наразі розробка перебуває на альфа-тестуванні, а прототип ошийника вже пройшов успішну перевірку. Наразі команда працює над створенням продукту, який запропонують першим тестовим користувачам з України. Їх планують представити в лютому 2024 року. 

Нагадаємо, що львів’ян закликають брати на перетримку собак з «Домівки врятованих тварин». 

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!