Новини
  • У Львові очікують мокрий сніг і ожеледицю У Львові очікують мокрий сніг і ожеледицю 17 січня у Львівській області очікується зниження температури до –5˚С. У Львові та області - мокрий сніг, на дорогах очікується ожеледиця.
  • На Водохреща у Львові обмежать рух трамваїв На Водохреща у Львові обмежать рух трамваїв У суботу, 19 січня, у зв’язку із проведенням загальноміського освячення води, із 12:45 до 14:15 буде обмежено рух трамваїв у Львові на пл. Ринок.
  • У Львові з У Львові з'являться нові трамваї і тролейбуси з Європи “Пошта” дізналася у директора ЛКП “Львівелектротранс” Ореста Козака про те, які оновлення електротранспорту плануються найближчим часом в місті. Зокрема, у 2013-му Львів планує придбати 30 вживаних чеських тролейбусів і п’ять німецьких трамваїв.
  • У Львові створять ще один парк У Львові створять ще один парк У Львівській міській раді працюють над технічною документацією, на основі якої створять регіональний ландшафтний парк, що наразі має робочу назву "Львівський".
  • У Львові обіцяють відновити видачу закордонних паспортів У Львові обіцяють відновити видачу закордонних паспортів З кінця минулого року у Львівській області утворились черги на закордонні паспорти. Затримку пояснюють передачею повноважень від Міністерства внутрішніх справ України до Державної міграційної служби.
  • Студентів хочуть позбавити права на пільговий проїзд Студентів хочуть позбавити права на пільговий проїзд Група нардепів від трьох опозиційних фракцій зареєструвала у Раді законопроект про вищу освіту, який не передбачає права студентів на пільговий проїзд у транспорті, повідомила член Молодіжної ради при Кабінеті міністрів Анастасія Сабова.
  • Вже сім львівських трамваїв має Wi-Fi Вже сім львівських трамваїв має Wi-Fi За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», пасажири львівських трамваїв мають безкоштовний доступ до Інтернету, скористатись яким можна безпосередньо у салонах 7 трамваїв.
  • Евакуатори у Львові таки працюють Евакуатори у Львові таки працюють На сьогоднішній день, за інформацією Львівавтодору, евакуатори у Львові працюють в черговому режимі, тобто, виїжджають за викликом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові - тимчасове потепління У Львові - тимчасове потепління 15 - 17 січня 2013 року на території Львівської області очікується зміна погодніх умов: опади у вигляді мокрого снігу та дощу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу на ЛЕП та зв’язку, на дорогах ожеледиця. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • В Україні з В Україні з'явилась "гаряча лінія" для дітей З початку року в Україні з’явилася нова всеукраїнська "гаряча лінія" - для дітей та про дітей.
  • У центрі Львова сьогодні перекриють рух транспорту У центрі Львова сьогодні перекриють рух транспорту Сьогодні, 15 січня, у зв’язку з проведенням заходів з поховання Михайла Гориня, з 12:00 год. до 14:00 год. буде обмежено рух транспорту на вул. Тершаковців, 1а – Пекарській – Мечникова, - повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Львівських водіїв просять залишати авто вдома Львівських водіїв просять залишати авто вдома За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, 15-17 січня в області йтиме мокрий сніг і дощ, місцями буде ожеледь, на дорогах – ожеледиця.
  • Найкращі скульптори створять у Львові фігури з льоду Найкращі скульптори створять у Львові фігури з льоду 19-20 січня на західній стороні площі Ринок відбудеться Конкурс льодових скульптур. Протягом двох днів найкращі скульптори Західної України просто неба створюватимуть шедеври з льоду на тему «Льодова фантазія».
  • У львівському аеропорту запровадили платну послугу для пасажирів У львівському аеропорту запровадили платну послугу для пасажирів Міжнародний аеропорт “Львів” запровадив платну послугу експрес–проходження аеропортових формальностей в супроводі фахівця аеропорту. Про це повідомила прес-служба аеропорту.
  • Реєстрація авто у Львові стане простішою Реєстрація авто у Львові стане простішою В Україні спростили реєстраційно-екзаменаційні операції. Зокрема, відтепер при перереєстрації автомобіля в одному і тому ж регіоні, номерні знаки можна зберегти за авто.
  • Споживачі платитимуть за інвестиції в тепломережі Споживачі платитимуть за інвестиції в тепломережі У тарифи, які споживачі будуть платити ліцензіатам, що надає послуги з доставки води і тепла, закладуть "інвестиційну складову".
  • Продукти на Львівщині подешевшали Продукти на Львівщині подешевшали У грудні 2012 року порівняно із листопадом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львівській області знизились на 0,4%.
  • Випускники вишів в Україні можуть стажуватись в інституціях ЄС Випускники вишів в Україні можуть стажуватись в інституціях ЄС Єврокомісія оголосила новий набір випускників вищих навчальних закладів, які хочуть пройти стажування в інституціях ЄС – відібрані учасники упродовж п’яти місяців отримуватимуть щомісячну стипендією у розмірі 1 тис. євро, а також відшкодування витрат на дорогу та оплачене медичне страхування.
  • В Україні дешевшає пальне В Україні дешевшає пальне У неділю ціни на бензин в Україні пішли вниз: в одній з великих мереж А-95 подешевшав на 10 коп/літр - з 11,1 до 11 грн. Експерти прогнозують, що ціни знизять і інші оператори.
  • У Львові запрацював ще один магнітно-резонансний томограф У Львові запрацював ще один магнітно-резонансний томограф У Львівському обласному госпiталi iнвалiдiв вiйни та репресованих запрацював магнiтно-резонансний томограф. Тож вiдтепер хворi зможуть пройти високоякiсне обстеження за мiсцем стацiонарного лiкування.
  • У Львові вартість проїзду у маршрутках хочуть підняти до 3 грн У Львові вартість проїзду у маршрутках хочуть підняти до 3 грн Саботаж чиновниками відновлення трансферного квитка для безкоштовного проїзду до віддалених одне від одного районів міста -- негласне підвищення тарифів, - заявив голова постійної комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради, свободівець Іван Гринда.
  • Львів Львів'яни платитимуть за компослуги більше Кабмін розглядає можливість підвищення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже найближчим часом. Згідно з розрахунками, наданим уряду Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи повинні зрости в середньому на третину.
  • Всі корпуси "Львівської політехніки" вже опалюються Всі корпуси "Львівської політехніки" вже опалюються Станом на 16.00 уже відновлено подачу опалення до всіх корпусів НУ «Львівська політехніка» та до Будинку органної і камерної музики.
  • Завтра на дорогах Львівщини - ожеледиця Завтра на дорогах Львівщини - ожеледиця За прогнозами Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра, 12 січня, на дорогах області – ожеледиця, вночі – сніг. Повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.
  • Українців штрафуватимуть за несвоєчасну сплату податку на нерухомість Українців штрафуватимуть за несвоєчасну сплату податку на нерухомість Державна податкова служба попереджає громадян про штрафні санкції за несвоєчасну сплату податку на нерухомість, який введений із 1 січня.
  • Вихідні у Львові будуть з морозом та снігом Вихідні у Львові будуть з морозом та снігом Вихідними, 12-13 січня, у Львові температура вдень від -2 до -5, і вночі від -7 до -9 градусів.
  • У Львові змінили тарифи для будинків, нещодавно прийнятих в комунальну власність У Львові змінили тарифи для будинків, нещодавно прийнятих в комунальну власність Департамент житлового господарства та інфраструктури повідомляє мешканців про зміну тарифів для будинків прийнятих в комунальну власність.
  • Старий Новий рік львів Старий Новий рік львів'яни зустрінуть з вертепами та забавами У неділю, 13 січня, з ініціативи Львівської Архиєпархії УГКЦ у Львівському палаці мистецтв відбудеться комплексний захід «В гостях у Василя та Маланки». На відвідувачів чекають виступи вертепів і колядників, забави для дітей, виставка ікон, майстер-класи, благодійний концерт та дискотека.
  • У 5 корпусах  «Львівської Політехніки» відновили опалення У 5 корпусах «Львівської Політехніки» відновили опалення Тривають роботи щодо відновлення опалення до корпусів НУ «Львівська політехніка». Станом на сьогодні, 11 січня, відновлено подачу опалення до 5 корпусів НУ «Львівська політехніка». Про це розповів директор комунального підприємства «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Найбільший попит на українському ринку праці - на фахівців з продажу та програмістів Найбільший попит на українському ринку праці - на фахівців з продажу та програмістів За результатами досліджень «Тенденції ринку праці 2012 року», які провів міжнародний кадровий портал hh.ua, більше половини вакансій (54%) роботодавці розмістили в 5 топових галузях ринку праці: «Продажі»(18%), «IT-фахівці» (15%), «Маркетинг/Реклама/PR» (10%), «Бухгалтерія/фінанси» (6%), «Банки/Інвестиції/Лізинг» (6%). Про це повідомив hh.ua.
  • З 15 квітня українці платитимуть податки за нерухомість З 15 квітня українці платитимуть податки за нерухомість З 15 квітня 2013 громадяни України почнуть отримувати повідомлення по сплаті податку на нерухомість. Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Міністерства податків і зборів України В´ячеслав Бусарєв, передає «ЛІГАБізнесІнформ».
  • Завтра на Львівщині - сніг та ожеледиця Завтра на Львівщині - сніг та ожеледиця За попередженням Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у п’ятницю, 11 січня, на дорогах області – ожеледиця.
  • Відкрито гарячу лінію для пасажирів «АероСвіту» Відкрито гарячу лінію для пасажирів «АероСвіту» Міністерство закордонних справ України рекомендує пасажирами авіакомпанії «АероСвіт», які перебувають в надзвичайних ситуаціях закордоном, телефонувати на гарячу лінію МЗС, яка працює цілодобово.
  • Львів Львів'янам покажуть виставку декоративних акваріумів Сьогодні, 10 січня, у Львові відкрилася третя міська виставка-конкурс міні-акваріумів, організаторами якої є Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Львівським автомобілям евакуатори поки що не загрожують Львівським автомобілям евакуатори поки що не загрожують Евакуатори у Львові від сьогодні не працюватимуть - Василь Поліщук, заступник директора ЛКП "Львівелектротранс".
  • Через припарковані автомобілі втрачено 60% пропускної здатності вулиць Львова Через припарковані автомобілі втрачено 60% пропускної здатності вулиць Львова Водіїв Львова просять не паркувати машини на тротуарах та трамвайних коліях. Це створює незручності пішоходам, заважає руху громадського транспорту та роботі комунальних служб під час прибирання.
  • Через вибух студентам « Політехніки» продовжили зимові канікули Через вибух студентам « Політехніки» продовжили зимові канікули Для студентів НУ «Львівська політехніка» зимові канікули продовжено до 18 січня у зв`язку із вибухом в котельні вишу. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, про це під час наради в обласній адміністрації повідомив ректор “Львівської політехніки” Юрій Бобало.
  • Завтра на Львівщині падатиме мокрий сніг Завтра на Львівщині падатиме мокрий сніг У четвер у Львівській області пройде з мінливою хмарністю. У Львові, Раві-Руській, Червонограді, Мостиськах, Турці, Яворові, Самборі, Дрогобичі, Трускавці, Славському, Сколе, Бродах, Стриї можливий мокрий сніг.
  • В Україні заборонили використання лубненського «Валідолу» В Україні заборонили використання лубненського «Валідолу» Державна служба з лікарських засобів заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу «Валідол-Лубнифарм», таблетки по 0,06 г №6, у контурних чарункових упаковках, серій 130210, 140210, 450610, з маркуванням компанії «Лубнифарм».
  • Щоб повернути автомобіль, який забрав евакуатор, водії платитимуть 279 гривень Щоб повернути автомобіль, який забрав евакуатор, водії платитимуть 279 гривень Від завтра, 10 січня, у Львові евакуатори забиратимуть автомобілі, припарковані з порушенням правил дорожнього руху, а також, щоб забрати автомобіль, потрібно буде платити. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на заступника директора ЛКП «Львівелектротранс» Василя Поліщука.
  • До кінця тижня в Україні сніжитиме До кінця тижня в Україні сніжитиме У другій половині тижня в Україні очікується холодна погода, а також помірні опади у вигляді снігу. Середня температура повітря складе близько-12/-10 градусів вночі і -6/-4 градуси вдень.
  • При розливі ртуті львів При розливі ртуті львів'янам радять звертатись до надзвичайників Ртуть від населення в будь-яких ємностях приймається управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР із понеділка до четверга кожного тижня з 1000 до 1700 год. за адресою вул. Стефаника, 4, каб. № 6 (вхід із вул. Чайковського).
  • У 2012 авіаперевезення стали найнадійнішими У 2012 авіаперевезення стали найнадійнішими Принаймні так вважають експерти німецького Центру дослідження авіакатастроф (JACDEC). Вони склали рейтинг безпеки найбільших авіакомпаній світу.
  • З нового року змінено терміни подання звітності до Пенсійного фонду З нового року змінено терміни подання звітності до Пенсійного фонду Управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова повідомляє, що з 1 січня 2013 року змінено терміни подання звітності до Пенсійного фонду для фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування.
  • Продовжують скасовувати рейси «АероСвіту» Продовжують скасовувати рейси «АероСвіту» Декілька сьогоднішніх рейсів авіакомпанії «АероСвіт» скасовані. Зокрема, літаки компанії не вилетять в Єреван, Афіни і Бухарест. Про це свідчить інформація на онлайн-табло міжнародного аеропорту «Бориспіль».
  • У тестах ЗНО зменшено кількість завдань з двох предметів У тестах ЗНО зменшено кількість завдань з двох предметів У тестах ЗНО з історії зменшили кількість завдань, але дадуть менше часу на їх виконання У тестах зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України та всесвітньої історії зменшено кількість завдань - з 60 до 55, і відповідно скорочено час на їх виконання зі 150 до 135 хвилин.
  • 17 навчальних корпусів "Львівської політехніки" сьогодні без опалення 17 навчальних корпусів "Львівської політехніки" сьогодні без опалення Сьогодні, 9 січня, приблизно о 5.30 ранку стався вибух в котельні "Львівської політехніки", що на вул. Устіяновича, 5 - одразу за головним корпусом. Загиблих нема, однак оператор котельні шпиталізований: травма голови. 17 навчальних корпусів залишились без опалення. Також без тепла Львівський органний зал, що поруч. Про це повідомили в обласному управлінні МНС у Львівській області.
  • У Львові й далі - справжня зима У Львові й далі - справжня зима Як повідомили у гідрометцентрі, 8 січня у більшості областей України хмарно з проясненнями, невеликий сніг, вдень у західних областях без істотних опадів; температура вночі 8-13°, у західних та північних областях місцями 15-18°; вдень 3-8° морозу, в Карпатах 10-12° морозу. На дорогах України ожеледиця.
  • Вихідними у Львові пройде Свято пампуха. Програма Вихідними у Львові пройде Свято пампуха. Програма З 7 по 9 січня у Львові вже вшосте відбудеться Міське Свято пампуха.
  • Запрацював Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запрацював Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги З 1 січня 2013 року розпочав роботу Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про це повідомила прес-служба Головного управління юстиції у Львівській області.
  • На Львівщині відкрили першу сонячну електростанцію На Львівщині відкрили першу сонячну електростанцію У с. Ралівка Самбірського району Львівщини відкрито першу сонячну електростанцію потужністю 1,1 МВт.
  • Катання на лижах зміцнює нервову систему Катання на лижах зміцнює нервову систему Одним з найстаріших і найпопулярніших видів активного відпочинку є лижі, користь яких доведена вже давно. Катання на лижах — користь для всієї родини. Для дорослих це хороший спосіб зміцнити нервову систему і підвищити життєвий тонус.
  • У Львові на свята посилено запрацюють евакуатори У Львові на свята посилено запрацюють евакуатори Впродовж новорічних тар різдвяних свят евакуатори у Львові працюватимуть у посиленому режимі. Про це сказала голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.
  • Сьогодні на Заході України штормове попередження Сьогодні на Заході України штормове попередження 4 січня синоптики прогнозують у західних областях України пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах –25-30 м/с. Оголошено штормове попередження.
  • В Україні від сьогодні можна реєструватись на ЗНО В Україні від сьогодні можна реєструватись на ЗНО З 4 січня і до 5 березня Український центр оцінювання якості освіти реєструватиме осіб, які бажають взяти участь у Зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО).
  • Різдво у Львові. Програма Різдво у Львові. Програма У неділю, 6 січня, відбудеться традиційне внесення Дідуха, який цьогоріч встановлять на площі Яворницького, центром Львова пройде святкова процесія, лунатиме коляда.
  • Завтра у Львові дощ та сніг Завтра у Львові дощ та сніг Завтра, 4 січня, у Львові нічна температура повітря буде від -1 до 1 градуса, а денна коливатиметься на рівні 0-2 градусів.
  • Тепер авто можна зареєструвати незалежно від місця проживання Тепер авто можна зареєструвати незалежно від місця проживання Набув чинності наказ МВС, відповідно до якого зареєструвати транспортний засіб можна у будь-якому реєстраційному органі незалежно від місця реєстрації (проживання) автовласника. Наказ опубліковано на саті ВРУ.
  • На Різдво у Львові буде обмежений рух трамваїв на площі Ринок На Різдво у Львові буде обмежений рух трамваїв на площі Ринок 8 січня 2013 року у межах святкування Різдва на львів’ян та гостей міста чекає феєричне дійство від театру «Воскресіння» - безкоштовна вулична вистава«Різдвяна феєрія», а також хода звіздарів. Відтак, у центрі міста на 2 год буде обмежено рух електротранспорту, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Мешканці Львівщини отримають доступ до багатьох адміністративних послуг через поштові відділення Мешканці Львівщини отримають доступ до багатьох адміністративних послуг через поштові відділення Відтепер мешканцям Львівщини достатньо звернутися до фахівця центру послуг при поштовому відділенні, який допоможе належно оформити пакет документації та надішле його до відповідного центру при органі державної влади. Через певний час слід лише прийти у це ж відділення за потрібним документом. Заплановане створення на основі відділень зв’язку центрів, що діятимуть за зразком «єдиного вікна», надаючи населенню адміністративні та соціальні послуги.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!