Новини
  • У неділю у Львові перекриватимуть рух транспорту: деталі У неділю у Львові перекриватимуть рух транспорту: деталі У неділю, 29 травня, із 12:00 до 15:30 години Курія Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні з нагоди Урочистого Свята Божого Тіла проведе процесійну ходу містом. У зв’язку із цим ситуативно перекриватимуть рух транспорту.
  • У Львові обговорять новий статут міста: де та коли? У Львові обговорять новий статут міста: де та коли? Які основні положення статуту територіальної громади Львова? Як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень? Про це та інше говоритимуть 31 травня під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів» спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР.
  • Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Львів’ян кличуть на перше Свято бороди Цими вихідними, 28-29 травня, у Парку культури та відпочинку імені Івана Франка відбудеться проходитиме перше у Львові Свято бороди.
  • Лекція Свободи від Святослава Вакарчука Лекція Свободи від Святослава Вакарчука Традиційну Лекцію Свободи на IV Львівському медіафорумі під час вручення Премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитав кандидат фізико-математичних наук, лауреат Ордену Свободи за значний вклад у розбудову України, музикант та лідер гурту «Океан Ельзи», Святослав Вакарчук. Подаємо текст лекції.
  • На «Арені Львів» зустрінуться національні жіночі збірні України та Греції На «Арені Львів» зустрінуться національні жіночі збірні України та Греції У четвер,7 червня, о 19:00 на стадіоні «Арена Львів» пройде відбірковий матч до Чемпіонату Європи – 2017 серед національних жіночих збірних команд з футболу Україна – Греція.
  • Львів’янам представлять книгу національних рекордів Львів’янам представлять книгу національних рекордів 30 травня о 14:00 годині у залі міської ради експерти Національного Реєстру Рекордів зареєструють ці досягнення львів’ян під час презентації свого друкованого видання. Відбудеться презентація книги «Національний реєстр рекордів України – 2016».
  • У Львові пройдуть Дні японської культури. Програма У Львові пройдуть Дні японської культури. Програма Львів’ян а гостей міста запрошують на «Дні японської культури», які проходитимуть у місті із 10 до 12 червня на території Львівського Палацу Мистецтв.
  • Фото дня: у Львові відзначають свято Останнього дзвоника Фото дня: у Львові відзначають свято Останнього дзвоника 27 травня у школах відзначають закінчення навчального року. Цього дня майже у всіх школах міста пролунав останній дзвоник.
  • У Львові вперше відбудеться Чемпіонат України з фехтування У Львові вперше відбудеться Чемпіонат України з фехтування З 27 травня у Львові стартує чемпіонат України з фехтування серед дорослих у всіх видах зброї. Змагання триватимуть до 4 червня. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • У Львові ввели мораторій на будівництво на дитячих та спортивних майданчиках У Львові ввели мораторій на будівництво на дитячих та спортивних майданчиках У Львові прийняли ухвалу, яка забороняє будівництво на території дитячих та спортивних майданчиків.
  • Сьогодні у Львові останній день перебуватиме унікальна реліквія Сьогодні у Львові останній день перебуватиме унікальна реліквія У суботу, 28 травня, у Архикатедральному Соборі святого Юра у Львові,що на площі святого Юра, 5, відбудеться завершальна молитва перед Ватиканською реліквією та обхід зі святинею навколо храму. Початок о 12:00 години.
  • Львів’яни здобули першість на чемпіонаті України з гірського бігу Львів’яни здобули першість на чемпіонаті України з гірського бігу Днями у смт. Славське завершився чемпіонат України з гірського бігу. У командній першості зі значним відривом тріумфувала збірна команда Львівської області. Про це повідомляють в управління фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Сьогодні – Міжнародний день розсіяного склерозу. Ознаки захворювання Сьогодні – Міжнародний день розсіяного склерозу. Ознаки захворювання Міжнародний день розсіяного склерозу, що відзначається 27 травня, був заснований Міжнародною федерацією товариств розсіяного склерозу з метою інформування населення та громадськості про проблему цього захворювання, об’єднання національних і регіональних організацій, пошуку джерело фінансування та розширення глобального руху щодо розсіяного склерозу.
  • Де буде комфортно інтелекту Де буде комфортно інтелекту Львів одним із перших у новітній історії України почав публічну дискусію про те, чим є місто, яким воно хоче бути, що пропонувати своїм мешканцям і світові. У 2009 році Інститут міста організував «парад стратегій», зібравши 115 різних документів авторства громадських та неформальних організацій, міської, обласної адміністрацій, що визначали, як і куди розвиватися місту. Та й ззовні помітна суттєва зміна міста за останні 10 років. Львів є одним із найкомфортніших міст для життя в Україні, він дуже привабливий для українських туристів. Порівняно з іншими великими містами, а особливо з навколишніми містечками і селами. Однак, як на мене, причини цього комфорту недостатньо вивчені і недостатньо артикульовані. Якщо добре розуміти, що саме робить місто комфортним і кого саме це приваблює, тоді можна намагатися цей капітал, власне не ресурс, а капітал, примножувати.
  • Озера та пляжі Львівщини готують до купального сезону Озера та пляжі Львівщини готують до купального сезону З 1 червня у Львівській області офіційно розпочинається купальний сезон. Підготовчий процес до нього вже триває. Про це повідомляють у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.
  • У Львові реорганізують вечірні школи У Львові реорганізують вечірні школи Рішення з приводу реорганізації вечірніх шкіл у місті, прийняли учора, 26 травня, на сесії міськради. Мета відповідної ухвали – оптимізація навчальних закладів міста.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція Лекції Свободи Святослава Вакарчука. Наживо На Tvoemisto.tv стартувала трансляція Лекції Свободи Святослава Вакарчука. Наживо Сьогодні, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.Подивитись її ми ви можете наживо
  • Український стартап став переможцем у всесвітньому конкурсі NASA Український стартап став переможцем у всесвітньому конкурсі NASA Український проект літака для пересування поверхнею Марса став лідером світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016 здобув перше місце у номінації People’s Choice Awards.
  • У Львові на одній з вулиць змінили організацію дорожнього руху. Схема У Львові на одній з вулиць змінили організацію дорожнього руху. Схема Частину вулиці Лисенка у Галицькому районі Львова зроблять односторонньою. Там же обмежать паркування. Таке рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.
  • Сьогодні Святослав Вакарчук виголосить Лекцію Свободи Сьогодні Святослав Вакарчук виголосить Лекцію Свободи Сьогодні, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.
  • Міністерство освіти затвердило мінімальний поріг прохідного балу з ЗНО Міністерство освіти затвердило мінімальний поріг прохідного балу з ЗНО Український центр оцінювання якості освіти встановив мінімальний поріг прохідного балу для зовнішнього незалежного оцінювання із української мови і літератури, математики та історії України.
  • Святослав Вакарчук у Львові прочитає Лекцію Свободи . Де подивитися онлайн? Святослав Вакарчук у Львові прочитає Лекцію Свободи . Де подивитися онлайн? Завтра, 27 травня, у межах ІV Львівського медіафоруму відбудеться вручення тринадцятої премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» . Традиційно церемонію супроводжуватиме Лекція Свободи, яку щороку виголошує відома персона. Цьогоріч її виголосить лідер рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.
  • 7 цікавих фактів про художника-жебрака, пам’ятник якому є у Львові 7 цікавих фактів про художника-жебрака, пам’ятник якому є у Львові Картини Епіфанія Дровняка порівнюють з найкращими зразками українського примітивізму. Його біографія – готовий сценарій для кінофільму: позашлюбний син покоївки, напівбожевільний, що не вмів розмовляти до 16 років. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів з біографії художника, пам’ятник якому стоїть у Львові поблизу Домініканського собору.
  • Львівських підлітків запрошують до унікального табору. Як потрапити? Львівських підлітків запрошують до унікального табору. Як потрапити? Хочете навчити своїх дітей самостійності та стійкості, а також подарувати незабутній відпочинок? Для творчих дітей організовують 12-ти денний табір Z'Camp - неформальний простір розвитку власної унікальності підлітків.
  • Львів’ян запрошують помолитися перед чудотворною іконою Львів’ян запрошують помолитися перед чудотворною іконою У Львові 29 травня у Архикатедральному Соборі св. Юра (пл. св. Юра, 5) вшановуватимуть Теребовлянську чудотворну ікону Богородиці. Молитва розпочнеться о 17.00 год. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля ринку «Галицьке перехрестя» Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля ринку «Галицьке перехрестя» Сьогодні, 26 травня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Богдана Хмельницького.
  • Із наступного тижня у Львові ремонтуватимуть міст. Схема об Із наступного тижня у Львові ремонтуватимуть міст. Схема об'їзду. Оновлено У зв’язку з необхідністю продовжити проведення підготовчих робіт, аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул.Городоцькій, 166 розпочнуть виконувати з 1 червня. Відтак, з 1 червня і до 14 жовтня цього року рух транспорту тут буде заборонений. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 27 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян кличуть на родинне свято у Парк Культури Львів’ян кличуть на родинне свято у Парк Культури У неділю, 29 травня, у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться свято «Буде родина — буде Україна». Усіх охочих закликають долучитися до святкування Дня родини та Дня захисту дітей. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.
  • Львів’ян запрошують на публічне інтерв’ю про цінність любові Львів’ян запрошують на публічне інтерв’ю про цінність любові Сьогодні, 26 травня, поетеса, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка та співачка, кіносценаристка Юлія Міщенко говоритимуть про любов як основну життєву цінність. Це п’яте відкрите інтерв’ю в рамках культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину». Зустріч розпочнеться о 18:00 у дворику «Львівської копальні кави» (пл. Ринок, 10).
  • У Львові змінили орган, який видаватиме містобудівні обмеження У Львові змінили орган, який видаватиме містобудівні обмеження Виконавчий комітет стане уповноваженим органом містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень. Відповідне рішення сьогодні, 26 травня, прийняли на сесії міської ради. За це проголосували 44 депутати.
  • Львівська міська рада розширила склад виконавчого комітету Львівська міська рада розширила склад виконавчого комітету Склад виконавчого комітету міської ради збільшили до 7 осіб. Відповідну ухвалу підтримали 26 травня на засіданні сесії міської ради.
  • У Львові хочуть створити унікальний простір для кіноманів У Львові хочуть створити унікальний простір для кіноманів У вівторок, 24 травня, у Львівській обласній раді відбулось третє громадське слухання щодо ревіталізації кінотеатру «Львів». За результатами слухань комісія з питань культури облради підтримала проект, який спільно представили кілька громадських організацій. Заступниця директора департаменту розвитку Львівської міськради та одна з розробників проекту-переможця Олександра Сладкова розповіла Tvoemisto.tv, як вони планують на місці занедбаного кінотеатру створити унікальний простір для кіноманів.
  • У Львівській області стартують дорожні роботи на трасі Київ-Чоп – Раковець У Львівській області стартують дорожні роботи на трасі Київ-Чоп – Раковець Служба автомобільних доріг у Львівській області розпочала підготовчі роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на автомобільній дорозі С 141241 (Київ-Чоп) - Раковець протяжністю 1,6 км.
  • Львів’ян запрошують на автомобільні перегони Львів’ян запрошують на автомобільні перегони У неділю, 29 травня, у місті відбудеться змагання з автоперегонів Спринт Лев 2016. Це один із видовищних видів автомобільного спорту. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Як позбутися дівчини? П’ять порад столітньої давності Як позбутися дівчини? П’ять порад столітньої давності Гортаючи періодику майже столітньої давнини можна знайти багато цікавого. Наприклад, яких заходів треба вжити до того, аби позбутися небажаної «половинки». Одразу наголошуємо, що дані поради були швидше жартом, аніж спонуканням до дії, тому не варто надто серйозно їх сприймати.
  • У Львові створили онлайн-карту аварій з потерпілими У Львові створили онлайн-карту аварій з потерпілими Патрульна поліція Львова запустила онлайн-карту аварій з потерпілими. Працівники патрульної служби проаналізували кількість ДТП від початку роботу й позначило ці місця на карті.
  • На Львівщині бельгійці збудуть меблеву фабрику: деталі На Львівщині бельгійці збудуть меблеву фабрику: деталі Поблизу Борислава відкриють фабрику із переробки та виробництва меблів. Інвестувати у неї буде Бельгійська компанія.
  • У Львові з фасаду будинку викрали статую  Матері Божої з Ісусом У Львові з фасаду будинку викрали статую Матері Божої з Ісусом У Львові з фасаду одного з будинків на вул. Вишенського викрали статую Матері Божої з Ісусом. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області.
  • На Львівщині відкрили ще один сервісний центр МВС. Адреса На Львівщині відкрили ще один сервісний центр МВС. Адреса Цього тижня у Львівській області розпочав свою роботу територіальний сервісний центр 4648, який знаходиться у Старому Самборі. Відтак, на Львівщині тепер діють вісім сервісних центрів МВС.
  • Сьогодні у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Сьогодні у Львові ще одна вулиця буде непроїзною Сьогодні, 26 травня, у Львові перекривають вул. Кукурудзяну на ремонт. Дана ділянка дороги буде непроїзною для транспорту з 11:00 год до 18:00 год. Про це інформують у прес-службі Патрульної поліції Львова.
  • У Президента ФІФА просять дозволити провести матчі до Чемпіонату Світу у Львові У Президента ФІФА просять дозволити провести матчі до Чемпіонату Світу у Львові Президент України Петро Порошенко скерував листа на адресу Президента ФІФА Джанні Інфантіно із проханням перевести санкції щодо "Арени Львів" в стан умовних. Таким чином національна збірна України могла б проводити у Львові кваліфікаційні матчі до Чемпіонату Світу 2018 року. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час наради.
  • Безкоштовний Wі-Fі у Львові: де шукати? Безкоштовний Wі-Fі у Львові: де шукати? У квітні цього року Департамент розвитку Львівської міської ради оголосив конкурс на визначення компанії для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у Львові. Нині конкурсна комісія уже проголосувала за переможця, тож стали відомі і точки, де функціонуватиме мережа.
  • Університет зі Львова долучився до Днів України у Франції Університет зі Львова долучився до Днів України у Франції У рамках святкування Днів України у Франції Український Католицький університет провів у Парижі Благодійний вечір та Тихий аукціон. Таким чином керівництво університету популяризувало свій заклад за кордоном та познайомили гостей заходу із українською культурою.
  • Уже цього року зі Львова можуть літати два популярні лоукостери Уже цього року зі Львова можуть літати два популярні лоукостери Уже цього року зі Львова можуть літати два найпопулярніші лоукостери Wizz Air na Ryanair.
  • У Львові демонтують пам’ятник Степану Тудору У Львові демонтують пам’ятник Степану Тудору Учора, 25 травня, у Львівській міській раді відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника Степану Тудору, що на площі Євгана Маланюка. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • 
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів
Як у Львові відзначатимуть дні пам’яті Івана Франка. Перелік заходів Сьогодні, 25 травня, на Львівщині розпочалися заходи із вшанування письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка. Урочистості розпочалися пішою ходою студентів від садиби Івана Франка у селі Нагуєвичі до Дрогобича. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.
  • У Львові представили новий симфонічний оркестр. Фото У Львові представили новий симфонічний оркестр. Фото 24 травня у Львівській обласній філармонії відбувся перший, презентаційний, концерт нового оркестру «K&K Symphoniker», яким диригував 17-річний Максиміліан Кендлінгер.
  • На Львівщині громада виступила проти перейменування села На Львівщині громада виступила проти перейменування села Мешканці Андріївки Буського району на Львівщині виступають проти перейменування села в рамках декомунізації. 19 травня село стало називатися Мармузовичами, однак його жителі вже збирають підписи, щоб скасувати відповідну постанову Верховної Ради і повернути стару назв.
  • Незабаром у Львові з’являться шкільні офіцери: деталі Незабаром у Львові з’являться шкільні офіцери: деталі У Львові патрульні поліцейські ропочали начаня на шкільних офіцерів. Про це повідомляють у прес-службі Патрульної поліції Львова.
  • Водіїв просять не руйнувати щойно відремонтовані дороги Львівщини Водіїв просять не руйнувати щойно відремонтовані дороги Львівщини Начальник Служби автомобільних доріг Львівської області Руслан Кандибор закликає водіїв не виїжджати транспортними засобами на основу, а також на щойно покладений асфальт, адже це може призвести до деформації та руйнування дорожнього покриття. Про це Руслан Кандибор заявив під час інспектування ремонтних робіт на автодорозі Львів-Ужгород.
  • У Львові хочуть дещо змінити систему голосування за електронні петиції У Львові хочуть дещо змінити систему голосування за електронні петиції У Львові підбивають підсумки тестового впровадження електронних петицій до міськради. Так, упродовж майже 3 місяців мешканці міста зареєстрували понад 500 звернень, пропозицій та вимог, з яких 16 зібрали необхідну 1000 підписів, а 9 – уже отримали відповідь. Найбільша ж кількість поданих петицій – за напрямками «Благоустрій та будівництво» і «Транспорт та дороги».
  • Фото дня: Надія Савченко повернулася в Україну Фото дня: Надія Савченко повернулася в Україну Літак президента України, на борту якого перебуває Надія Савченко, приземлився Україні. Про це повідомив президент Порошенко у соцмережах.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція лекції про рівність перед законом На Tvoemisto.tv стартувала трансляція лекції про рівність перед законом Що є рівність перед законом? Сьогодні, 25 травня, на цю тему у Львові доповідатиме міжнародний експерт з питань судової реформи, професор права Університету Уіллемет (штат Орегон, США) Гілберт Пол Карраско. На Tvoemisto.tv вже стартувала трансляція лекції.
  • Декомунізація у Львові: у місті демонтували пам’ятну таблицю Степану Тудору Декомунізація у Львові: у місті демонтували пам’ятну таблицю Степану Тудору Сьогодні, 25 травня, у Львові на вул. Дорошенка, 48 демонтували меморіальну таблицю Степану Тудору та Олександру Гаврилюку. Здійснили це у рамках закону про декомунізацію.
  • У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У Львові проведуть концерт, щоб урятувати 11-річного хлопчика У п’ятницю, 3 червня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, відбудеться концерт «Життя – дар Божий», що має на меті збір коштів для Максимка Шведа. Львів’ян запрошують підтримати хлопчика у його боротьбі із недугою.
  • Де поплавати у Львові? Три відкриті басейни Де поплавати у Львові? Три відкриті басейни Хоча літньої відпустки ще треба дочекатися, не варто відмовляти собі у задоволенні поплавати вже зараз. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про три відкриті басейни у Львові, де можна відкривати сезон купання, не виїжджаючи за місто.
  • Сьогодні у Львові розкажуть про рівність перед законом: де послухати? Сьогодні у Львові розкажуть про рівність перед законом: де послухати? Сьогодні, 25 травня, з відкритою лекцією у Львові виступить міжнародний експерт з питань судової реформи, професор права Університету Уіллемет (штат Орегон, США) Гілберт Пол Карраско. Він доповідатиме на тему: «Що є рівність перед законом?». Захід є відкритим для усіх охочих.
  • У Львові буде унікальний парк із іменними лавочками. Візуалізація У Львові буде унікальний парк із іменними лавочками. Візуалізація На Сихові у Львові створюють парк духовної культури імені Івана Павла II. Згідно з проектом, на його території з’являться катехитична школа, бульвар, велика дитяча зона з атракціонами та Хресна дорога. Загальна вартість проекту – 50 млн. грн. Термін реалізації проекту – 5 років. Лісопарк має площу 98 га. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів Львів'ян закликають позбутися російської у паспортах. Інструкція Активісти Української Галицької Партії закликають львів’ян пошкодити власні паспорти, задля того, щоб їм видали нові – без дублювання інформації російською мовою. Tvoemisto.tv дізналося, скільки львів'ян підтримало цю ініціативу та чи самі активісти скористались власною ідеєю.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!