Новини
  • Do you speak English? 8 безкоштовних тестів для перевірки англійської Do you speak English? 8 безкоштовних тестів для перевірки англійської Часто, аби мотивувати себе краще оволодіти іноземною мовою, варто визначити свій реальний рівень. Пропонуємо кілька тестів, які не тільки допоможуть перевірити англійську, але і нададуть поради та навчальні матеріали для її удосконалення.
  • У Львові центр для молоді з особливими потребами запрошує  волонтерів У Львові центр для молоді з особливими потребами запрошує волонтерів Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» запрошує учнів старших класів, студентів, фахівців та усіх небайдужих стати волонтерами Центру та приятелями дітей та молоді з особливими потребами.
  • Львів’ян закликають прийти на роботу у вишиванці Львів’ян закликають прийти на роботу у вишиванці У четвер, 19 травня, українців усього світу закликають одягнути вишиванку та прийти у ній на роботу, університет, школу чи садочок. Таким чином пропонують долучитися до святкування Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначають у третій четвер травня. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.
  • У Львові підлітків запрошують на тренування із самооборони У Львові підлітків запрошують на тренування із самооборони Із16 травня до 30 червня у Львові пройде навчально-тренувальний курс для дітей віком 14-16 років під назвою «Школа молодого самурая».
  • Українська «Мрія»: чим ще особливий найбільший у світі літак. Відео Українська «Мрія»: чим ще особливий найбільший у світі літак. Відео Політ найбільшого в світі українського літака АН-225 Мрія в Австралію викликав величезний резонанс серед населення. Відзначається, що люди з усього світу з'їхалися в австралійське місто Перт, щоб побачити диво авіації. На сьогодні АН-225 Мрія - єдиний екземпляр в світі, якому немає рівних в розмірах і вантажопідйомності.
  • Тест-драйв: у Львові представили нові спортивні моделі Audi. Відео Тест-драйв: у Львові представили нові спортивні моделі Audi. Відео 14-15 травня усі прихильники німецького бренду Audi мали унікальну можливість відвідати грандіозне роуд-шоу Audi RS Experience та сісти за кермо надпотужних спорткарів: Audi RS7 Sportback performance, Audi RS6 Avant performance та Audi RS 3 Sportback.
  • Проект українців - у фіналі конкурсу NASA: як проголосувати? Проект українців - у фіналі конкурсу NASA: як проголосувати? Український проект літака для пересування поверхнею Марса став лідером світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016. Нині ще триває голосування долучитись до голосування зможе кожен.
  • Львів Львів'ян запрошують на майстер-класи до дня музеїв Львів'ян запрошують на майстер-класи, які з нагоди Міжнародного дня музеїв проведуть у місті. Художники відтворюватимуть давні ремесла з використанням природних матеріалів - глини та шкіри. Долучитись до подій зможе кожен
  • Український плавець встановив рекорд Чемпіонату Європи Український плавець встановив рекорд Чемпіонату Європи У Лондоні на чемпіонаті Європи з водних видів спорту двоє представників України пройшли до фінальних запливів. Про це повідомляє Федерація плавання України у Facebook.
  • Львів’ян просять розповісти власні ідеї, що змінять країну Львів’ян просять розповісти власні ідеї, що змінять країну Львівську молодь запрошують запрошують подавати свої соціальні ідеї для участі у Форумі ідей, який 28–29 травня відбудеться у Львові. Цей захід стане підсумком проекту "Ідея змінює країну", котрий цієї весни успішно реалізовується у області. Про це інформують у прес-службі облдержадміністрації.
  • Львів Львів'ян запрошують на вечір пам'яті Грицька Чубая У вівторок, 24 травня, львів'ян запрошують на вечір пам'яті українського поета Грицька Чубая «Говорити, мовчати і говорити знову».
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. княгині Ольги Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. княгині Ольги У зв'язку з аварією на вул. Княгині Ольги утворився затор.
  • В мережі запустили сервіс зміни реєстраційних даних для підприємців В мережі запустили сервіс зміни реєстраційних даних для підприємців Портал державних послуг iGov запустив послугу зміни реєстраційних даних для підприємців. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив керівник IT-напрямку «ПриватБанку», один зі співзасновників сервісу iGov Дмитро Дубілет.
  • Джамала отримала звання «Народної артистки України» Джамала отримала звання «Народної артистки України» Учора, 16 травня, Президент України Петро Порошенко присвоїв співачці Джамалі почесне звання «Народна артистка України». Про це йдеться на сайті глави держави.
  • Сьогодні у Львові перекриють перехрестя вул.Сихівська – Кавалерідзе Сьогодні у Львові перекриють перехрестя вул.Сихівська – Кавалерідзе За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 17 травня, підрядна компанія «Онур» виконуватиме ремонтні роботи на перехресті вул.Сихівська – Кавалерідзе.
  • Завтра у Львові перекриють одне із перехресть Завтра у Львові перекриють одне із перехресть За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, завтра, 17 травня, підрядна компанія «Онур» виконуватиме ремонтні роботи на перехресті вул.Сихівська – Кавалерідзе.
  • Комп’ютери замість юристів: чого чекати від ІТ у Львові через 10 років Комп’ютери замість юристів: чого чекати від ІТ у Львові через 10 років Навіщо бізнесу враховувати досягнення ІТ технологій? Чому на тренди варто реагувати максимально швидко? Чому Львів не стане мегаполісом із 2-3 мільйонами мешканців? Навіщо створювати рольову модель «айтішник»? Чому зараз на часі не змінювати, а переосмислювати систему освіти? Про це і не тільки говорили під час дискусії «Чого очікувати від Львівського ІТ у найближчі 10 років». Розмова відбулася 13 травня у рамках IT Research Lab, який організовував Львівський ІТ Кластер. Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.
  • У Львові на Сихові шукають вибухівку у двох приміщеннях У Львові на Сихові шукають вибухівку у двох приміщеннях Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР інформує, що сьогодні повідомили про замінування двох ПТУ у Сихівському районі.
  • А вівці з Європи! Історія сімейного фермерства на Львівщині А вівці з Європи! Історія сімейного фермерства на Львівщині Сьогодні попит на овече м’ясо у світі дуже високий і багато країн готові купляти українську продукцію. Що ж стримує українського підприємця ефективно господарювати на своїй землі та працювати на експорт а також про те, як на Львівщині запрацювала овеча ферма з європейським стандартами розповів Tvoemisto.tv фермер, засновник фермерського господарства «Меринос-Захід» Дмитро Огньов.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 17 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львівські гандболістки стали офіційними чемпіонками України Львівські гандболістки стали офіційними чемпіонками України Гандболістки львівської «Галичанки» офіційно оформили друге поспіль чемпіонство у жіночій гандбольній Суперлізі.
  • У Львові Генконсульство Польщі не скасовує онлайн-реєстрацію У Львові Генконсульство Польщі не скасовує онлайн-реєстрацію У зв’язку із пожвавленим обговоренням змін у реєстрації для подання документів на отримання польських віз у сусідньому Волинському регіоні, Tvoemisto.tv дізналося у Генеральному консульстві Республіка Польща у Львові, які зараз правила запису для здачі документів у візових центрах.
  • Скільки отримують львів’яни? Статистика заробітної плати в області Скільки отримують львів’яни? Статистика заробітної плати в області Під час дискусії «Львів відкритий для світу, та чи Львів відкритий для львів’ян?» , що відбулася 11 травня з ініціативи дискусійної платформи «Твоє місто Львів», заступник начальника управління статистики у Львівській області Галина Корисько озвучила офіційні цифри щодо зарплати за 2015 рік у Львівській області.
  • Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій Львів’ян запрошують обговорити дієвість електронних петицій У четвер, 19 травня, о 18:30 у Першій Львівській Медіатеці обговорять систему електронних петицій. Львів’ян запрошують приходити з ідеями, що допоможуть покращити систему.
  • Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше З 10 травня у більшої частини Львова відсутня гаряча вода. Пов’язано це із гідравлічними випробовуваннями, які щороку проводять у місті. Tvoemisto.tv дізналось, як відсутність гарячої води вплине на платіжку за газ.
  • Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Як львів’яни реагують на «жебраків»: програміст провів експеримент Львівський програміст Богдан Прокопович провів соціальний експеримент про те, як львів’яни реагують на жебраків, скільки грошей їм готові віддати та чому не розуміють жартів. Для цього він півтори години просидів неподалік каплиці Боїмів із табличкою «Пишу код за їжу», що мала сприйнятись населенням як жарт. Його результати він висвітлив на своїй сторінці у facebook.
  • Detroit чи Silicon Valley? Яким ми хочемо бачити Львів Detroit чи Silicon Valley? Яким ми хочемо бачити Львів Під час дискусії, що відбулася 11 травня, підприємці, бізнес-консультанти, службовці міської ради та публічні інтелектуали обговорювали, які наслідки має успішно реалізований образ Львова як відкритого для інвестицій та туризму міста для добробуту і комфорту львів'ян.
  • Львів’ян запрошують вшанувати річницю депортації кримських татар Львів’ян запрошують вшанувати річницю депортації кримських татар У середу, 18 травня, в Україні вшановуватимуть 72-гу річницю депортації кримських татар зі своєї Батьківщини – Криму. З цієї нагоди у Львові також проведуть низку заходів.
  • Українські спортсмени з інвалідністю встановили 7 світових рекордів на Чемпіонаті Європи Українські спортсмени з інвалідністю встановили 7 світових рекордів на Чемпіонаті Європи Українські паралімпійці привезли з чемпіонату Європи з плавання 110 медалей, понад третина із яких – золоті. Про це повідомляють у прес-службі львівської облдержадміністрації.
  • У Львові два міських автобуси змінюють маршрути руху: деталі У Львові два міських автобуси змінюють маршрути руху: деталі Зважаючи на звернення мешканців та з метою покращення якості пасажирських перевезень, виконавчий комітет Львівський міської ради вніс зміни у маршрут руху міських автобусів № 2а та № 18. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль здоров’я Львів’ян запрошують на фестиваль здоров’я У середу, 18 травня, у Львові проведуть фестиваль здоров’я «Живи Активно!». Запрошують усіх небайдужих долучитися до події. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові планують демонтувати кіоски поблизу велодоріжок У Львові планують демонтувати кіоски поблизу велодоріжок У Львові планують демонтувати кіоски на вул. Зерновій, 2-4, оскільки вони стоять поблизу велодоріжки, а також встановлені самовільно. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат міськради Олег Шмід.
  • Цього тижня поблизу Львова розпочнуть будівництво притулку для ведмедів Цього тижня поблизу Львова розпочнуть будівництво притулку для ведмедів У четвер, 19 травня, об 11:00 відбудеться закладання першого каменя в будівництво Ведмежого притулку біля села Домажир Яворівського району.
  • Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських Громадяни, котрі стали жертвами або очевидцями неправомірних або протиправних дій зі сторони працівників поліції Львівщини, обов’язково повинні звертатись із заявами у Головне управління Національної поліції у Львівській області та повідомляти про подібні випадки. З такою заявою звернувся до мешканців Львова та області т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія.
  • У «Львівській залізниці» ремонтують колії: як курсуватимуть електрички У «Львівській залізниці» ремонтують колії: як курсуватимуть електрички Для капітального ремонту колії перегону Рудки – Калинів, цю ділянку закриють для руху потягів із 16 – 21 травня з 08:50 до 18:50. Також для ремонту колії із 24 до 26 травня поїзди не їздитимуть на ділянці Ясиня – Рахів. Про це інформують у прес-службі Львівської залізниці.
  • Як створити власну справу в Україні: у мережі стартує новий безкоштовний онлайн-курс Як створити власну справу в Україні: у мережі стартує новий безкоштовний онлайн-курс У мережі стартує масовий безкоштовний онлайн-курс про те, як створити власну справу в умовах українських реалій. Записатися на курси "Підприємництво. Власна справа в Україні" зможе кожен охочий. Навчання є безкоштовним.
  • На Львівщині проведуть перший в Україні чемпіонат світу з ракетомодельного спорту На Львівщині проведуть перший в Україні чемпіонат світу з ракетомодельного спорту Україна вперше приймає чемпіонат світу з ракетомодельного спорту. Право приймати змагання такого високого рівня наша країна виборола у штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації. Проведуть чемпіонат на Львівщині. Про це інформують у прес-службі львівської облдержадміністрації.
  • В Україні створили нове відомство з реформ: деталі В Україні створили нове відомство з реформ: деталі Для прискорення змін у бюджетній, податковій та митній сферах в Україні створено нове відомство – Проектний офіс реформ. Про це повідомляє Урядовий портал.
  • Канада розглядає питання скасування віз українцям Канада розглядає питання скасування віз українцям Петиція щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до Канади набрала необхідну кількість голосів і незабаром буде передана до федерального парламенту.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 16 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 9 – 15 травня.
  • Які країни віддали Джамалі найвищі бали на Євробаченні. Перелік Які країни віддали Джамалі найвищі бали на Євробаченні. Перелік У столиці Швеції завершився фінал головного пісенного конкурсу Європи – «Євробачення 2016». Джамала, яка цього року представляла Україну, виборола перше місце. Пропонуємо результати голосування від різних країн-учасників конкурсу.
  • Український проект може перемогти у конкурсі NASA. Як проголосувати Український проект може перемогти у конкурсі NASA. Як проголосувати Український проект літака для пересування поверхнею Марса став одним із лідерів світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016. Сьогодні, 15 травня, – останній день голосування.
  • На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція прощі зі Львова до Унева На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція прощі зі Львова до Унева У п’ятницю, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці зі Львова стартувала ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів». На цих вихідних на Tvoemisto.tv відбувається трансляція із Унева наживо.
  • Джамала пропонує провести наступне Євробачення у Львові. Відео Джамала пропонує провести наступне Євробачення у Львові. Відео Співачка Джамала, яка здобула перемогу на Євробаченні, наступного року пропонує провести цей пісенний конкурс у Львові, Києві або Одесі. Про це вона розповіла під час інтерв’ю журналістові Першого національного каналу одразу ж після завершення фіналу.
  • У Швеції завершилося Євробачення 2016. Україна виборола перше місце У Швеції завершилося Євробачення 2016. Україна виборола перше місце Сьогодні, 14 травня, у столиці Швеції Стокгольмі, відбувся фінал головного пісенного конкурсу Європи – «Євробачення 2016». Джамала, яка цього року представляла Україну, виборола перше місце.
  • Трансляція прощі зі Львова до Унева на Tvoemisto.tv розпочнеться о 19.15 Трансляція прощі зі Львова до Унева на Tvoemisto.tv розпочнеться о 19.15 Учора, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці зі Львова стартувала ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів». У суботу та неділю на Tvoemisto.tv відбуватиметься трансляція із Унева наживо.
  • Сьогодні фінал Євробачення. Де і коли дивитися трансляцію Сьогодні фінал Євробачення. Де і коли дивитися трансляцію Сьогодні, 14 травня, у столиці Швеції Стокгольмі, відбудеться фінал головного пісенного конкурсу Європи – «Євробачення 2016». Місце у фіналі виборола й учасниця від України – співачка Джамала.
  • Львів Львів'ян запрошують на День відкритих дверей у ботанічний сад. Що подивитися Завтра, у неділю, 15 травня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей. Пропонуємо найактуальніші фото з Саду.
  • Триває проща зі Львова до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Триває проща зі Львова до Унева. Де стежити за молитовною мандрівкою? Учора, 13 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці зі Львова стартувала ХХІІІ Міжнародна молодіжна триденна піша проща «Львів-Унів». У суботу та неділю на Tvoemisto.tv відбуватиметься трансляція із Унева наживо.
  • Сьогодні Вакарчуку – 41. П’ять атмосферних виступів улюбленця мільйонів Сьогодні Вакарчуку – 41. П’ять атмосферних виступів улюбленця мільйонів Святослав Вакарчук, незмінний фронт-мен гурту «Океан Ельзи» вже давно став легендарною особистістю українського шоу-бізнесу. Слова найпопулярніших пісень «Океанів» знають та наспівують мільйони. Пропонуємо переглянути кілька атмосферних відео із виступів виконавця.
  • На львівських заправках знову працюватимуть хробакомати. Адреси На львівських заправках знову працюватимуть хробакомати. Адреси На вулиці Городоцькій після зимової паузи відновив свою роботу хробакомат – сервіс з продажу риболовної наживки. Ще один невдовзі з’явиться на вулиці Хмельницького. Про це інформує прес-служба АЗК «ОККО».
  • У Львові триває Дитячий форум: що не пропустити на цих вихідних У Львові триває Дитячий форум: що не пропустити на цих вихідних 12 травня у Львові стартував Дитячий форум – одна з найбільших подій для розвитку та радості дітей і батьків. Захід проходитить у рамках присвоєння Львову статусу «Місто літератури ЮНЕСКО». На Форумі відбувається понад 500 подій присвячених дитячому чтиву і не тільки. Пропонуємо дізнатися, які заходи ви ще можете відвідати на цих вихідних.
  • Львів’ян запрошують на благодійний велопробіг Львів’ян запрошують на благодійний велопробіг Львів’ян запрошують взяти участь у благодійному велопробігу. За зібрані кошти придбають інфузомати, які дозволять рятувати життя дітей-пацієнтів гематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Львова. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові помер ресторатор Майкл Беттс У Львові помер ресторатор Майкл Беттс Сьогодні, 13 травня, у Львові помер Майкл Беттс.
  • У середу у Львові ввімкнуть сирени: містян просять зберігати спокій У середу у Львові ввімкнуть сирени: містян просять зберігати спокій У середу, 18 травня, з 14:40 до 15:00 год департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на вул. Стрийській У Львові на вул. Стрийській утворився затор. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv
  • 8 ключових фактів про працівників ІТ сфери у Львові. Візуалізація 8 ключових фактів про працівників ІТ сфери у Львові. Візуалізація У Львові є приблизно 15 тисяч «айтішників», що становить 6% від усього працюючого населення міста. Львівський ІТ Кластер спільно з соціологічною агенцією «Фама» реалізували дослідження ІТ-ринку Львова.Сьогодні, 13 травня, у рамках IT Research Lab, відбулася його презентація. Пропонуємо вам ознайомитися з результатами та дізнатися, скільки заробляють працівники ІТ-сфери у Львові, на що відкладають гроші, як пересуваються по місту, чим займаються у вільний час та навіть яким домашнім улюбленцям надають перевагу.
  • Фільм тижня у Львові: «Чудеса з небес» Фільм тижня у Львові: «Чудеса з небес» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму, засновану на реальних подіях.
  • У Львові відбудеться старт марафону електромобілів до Монте-Карло У Львові відбудеться старт марафону електромобілів до Монте-Карло Наступної неділі, 22 травня, на пл. Ринок у Львові стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016». Марафон проходитиме вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст. Про це інформують у прес-службі міськради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!