Новини
  • МАУ запровадила автоматичну реєстрацію на авіарейси МАУ запровадила автоматичну реєстрацію на авіарейси З метою поліпшити якість обслуговування з 18 травня 2016 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» вводить процедуру автоматичної реєстрації пасажирів економічного класу на власні чартерні і регулярні рейси. Про це інформують у прес-службі авіакомпанії.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 16 - 22 травня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси
Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 23 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Фото дня: у Львові презентували перший український електромобіль Фото дня: у Львові презентували перший український електромобіль Сьогодні, 22 травня, у Львові представили перший і поки єдиний український прототип електрокару.
  • У Львові в одній з шкіл обвалилась стеля: деталі У Львові в одній з шкіл обвалилась стеля: деталі Учора, 21 травня, близько 20:00 години у львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 на другому поверсі впала стеля. Про це інформують у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації
  • В Україні збанкрутував ще один банк В Україні збанкрутував ще один банк Національний банк України відніс «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення було прийняте у п’ятницю, 20 травня. Про це інформують у прес-службі НБУ.
  • Велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автівок у Львові Велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автівок у Львові Львівські велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автомобілів містом зі 60 до 50 км/год. З відповідним листом-петицією вони звернулися до міського голови Львова з проханням звернутися від імені міста до Кабінету Міністрів України про необхідність негайних і рішучих дій, спрямованих на підвищення безпеки дорожнього руху і збереження людських життів.
  • Українці створили додаток для синхронного перекладу телефонних розмов Українці створили додаток для синхронного перекладу телефонних розмов Завдяки додатку Chatlas, створеного українськими розробниками, користувач може отримати синхронний голосовий переклад телефонних і живих розмов. Новинка доступна для пристроїв на базі iOS.
  • Сьогодні  у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Сьогодні, 22 травня, у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту у зв'язку із двома подіями: Свято Героїв, а також старт марафону електромобілів до Монте-Карло
  • Львів Львів'ян запрошують на концерт духового оркестру з Освенциму Завтра, 22 травня, львів'ян запрошують на концерт духового оркестру «Соколи» з містечка Освенцим (Польща). Початок о 16:00 годині. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Святослав Вакарчук пропонує запровадити подвійне громадянство в Україні Святослав Вакарчук пропонує запровадити подвійне громадянство в Україні Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вважає, що запровадження подвійного громадянства вирішить питання з фахівцями-іноземцями, які хочуть працювати в Україні.
  • Сьогодні Джамала у Львові залишила запис у Книзі почесних гостей міста. Фото Сьогодні Джамала у Львові залишила запис у Книзі почесних гостей міста. Фото Сьогодні? 21 травня, переможниця Євробачення 2016 Джамала зустрілась з міським головою Львова Андрієм Садовим. Також співачка залишила запис у Книзі почесних гостей Львова.
  • Спецефекти до відеокліпу британського гурту Coldplay створили українці Спецефекти до відеокліпу британського гурту Coldplay створили українці У створенні видовищного та сюрреалістичного кліпу британського рок-гурту Coldplay на пісню "Up and up" брала участь українська компанія Gloria FX.
  • Львів’ян запрошують на Міжнародний фестиваль єврейської музики Львів’ян запрошують на Міжнародний фестиваль єврейської музики З 23 травня по 5 червня у Львові відбудеться VIII Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest 2016» під гаслом: «760 років унікальних історій Львова: Єврейська музика повертається».
  • У Львові відкрили відділення експрес-доставки багажів, яке працює до опівночі У Львові відкрили відділення експрес-доставки багажів, яке працює до опівночі З 10 травня у Львові працює відділення «Нової пошти», яке приймає клієнтів практично до опівночі. Пілотний проект «Чергові відділення» запустили у п’яти містах-мільйонниках.
  • Сьогодні у Львові - фінал Кубка України з футболу. Як доїхати? Сьогодні у Львові - фінал Кубка України з футболу. Як доїхати? У суботу, 21 травня, о 17:00 годині на стадіоні «Арена Львів» вперше в історії міста відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України з футболу сезону 2015/2016 рр. До матчу та після з центру міста на стадіон будуть курсувати шатл-баси.
  • Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 21-22 травня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: День вуличної музики, фінал Кубка України з футболу, фестиваль особливих театрів, Свято героїв, а також Всеукраїнський велодень. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
  • Завтра у  Львові – День Вуличної Музики Завтра у Львові – День Вуличної Музики День Вуличної Музики в Україні – це міжнародний волотерський проект, який вже втретє проходитиме в Україні. Уж завтра Львів приєднається до цієї ініціативи.
  • Чому в новобудовах Львова можна жити економніше? Чому в новобудовах Львова можна жити економніше? Зростання тарифів на комунальні послуги, особливо на газ, – реалії кожного українця. Але чи можливо в цих умовах зменшити власні витрати? Про суттєву економію при купівлі нового, якісного житлового фонду Tvoemisto.TV розповів Олександр Островський, співзасновник девелоперської компанії «Лев Девелопмент».
  • Сьогодні  вперше українка підкорила Еверест Сьогодні вперше українка підкорила Еверест На вершину найвищої гори планети Ірина Галай із містечка Мукачево піднялася у супроводі гіда Віктора Бобкова. Наразі очікують фото з вершини.
  • Фільм тижня у Львові: «Аліса в задзеркаллі» Фільм тижня у Львові: «Аліса в задзеркаллі» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовженням картини «Аліса в країні чудес».
  • Львів Львів'ян кличуть на «Зашків». Хто виступатиме на фестивалі цьогоріч? Із 17 по 19 червня поблизу Львова з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця, відбудеться традиційний фестиваль «Зашків», під девізом «Джерело духу». Захід відбудеться біля озера в підніжжі гори Берекавиці.
  • Львів’янам презентують нову колекцію Оксани Караванської: деталі Львів’янам презентують нову колекцію Оксани Караванської: деталі 25 червня в рамках фестивалю «Alfa Jazz Fest» на території Митрополичих садів, що є частиною комплексу львівського собору Святого Юра, відбудеться показ нової колекції вечірніх суконь української дизайнери Оксани Караванської під назвою «Український Haute Couture».
  • У Львові на Театральній відновлюють хідники та дорожнє покриття У Львові на Театральній відновлюють хідники та дорожнє покриття За інформацією Галицької районної адміністрації, на вулиці Театральній з боку площі Катедральної ремонтують хідники та частково дорожнє покриття.
  • «Зухвале викрадення» авта у Львові виявилося з’ясовуванням сімейних стосунків «Зухвале викрадення» авта у Львові виявилося з’ясовуванням сімейних стосунків Сьогодні, 20 травня, у Львові на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомі особи виштовхали із запаркованого автомобіля Mercedes 30-річну жінку з дитиною та поїхали у невідомому напрямку. Як повідомило Tvoemisto.tv джерело у поліції, ця ситуація виявилася «з’ясовуванням сімейних стосунків».
  • У Львові розшукують авто, яке викрали, виштурхавши жінку із дитиною У Львові розшукують авто, яке викрали, виштурхавши жінку із дитиною Сьогодні, 20 травня, на вулиці Короленка, 8, у Львові викрали автомобіль, виштурхавши із його салону жінку з дитиною в той час, поки водій автівки був відсутній.
  • Як у Львові з’явився Нептун: історія міського водопостачання Як у Львові з’явився Нептун: історія міського водопостачання Нині у Львові відсутнє гаряче водопостачання у зв’язку із гідравлічними випробовуваннями. Проте, проблеми у міста з водою були завжди. Пропонуємо дізнатися історію появи у місті Лева криниць, фонтанів, водогону, а також, як фонтани на площі Ринок вплинули на святкування Водохреща.
  • Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Теплі зустрічі: у Львові виступлять всесвітньо відомі диригенти. Відео Львівським поціновувачам класичної музики прізвище Кендлінґер, мабуть, знайоме. Австрійський диригент, композитор та засновник симфонічного оркестру «K&K Philharmoniker» Маттіас-Ґеорґ Кендлінґер вже 20 років пов’язує свою роботу зі Львовом. Втім цей місяць для нього та його сина особливий, адже вісімнадцятирічний Максиміліан Кендлінґер диригуватиме презентаційним концертом оркестру «K&K Symphoniker» на сцені Львівської філармонії. На ранковій зустрічі в готелі «Асторія» диригенти розповіли Tvoemisto.tv про майбутній концерт, виховання музикантів та добру музику у Львові.
  • Львів’ян просять підтримати проведення свята спорту та сім Львів’ян просять підтримати проведення свята спорту та сім'ї У неділю, 5 червня, у Львові планують проведення спортивного сімейного свята «Малі Олімпійські ігри». Ініціатором заходу є Олег Корчовський, вчитель фізичного виховання в школі Святої Софії. Наразі, щоб проведення свята стало можливим, триває збір коштів.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про інфраструктуру та туризм
На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про інфраструктуру та туризм Сьогодні, 20 травня, у Львові вже стартувала дискусійна зустріч «Львів туристичний: як покращити інфраструктуру міста?», організована дискусійною платформою «Твоє місто Львів». Онлайн-трансляцію із події можна дивитися на Tvoemisto.tv.
  • У Львові проведуть всеукраїнські змагання з бодібілдингу
У Львові проведуть всеукраїнські змагання з бодібілдингу У суботу, 21 травня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді, що на пл.Петрушевича, 2 стартують змагання «Відкритий кубок України з бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу WABBA». Це найпрестижніший національний турнір весняного сезону. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львівські викладачі та науковці отримали нагороди з нагоди Дня науки. Перелік Львівські викладачі та науковці отримали нагороди з нагоди Дня науки. Перелік З нагоди Дня науки, Президень України Петро Порошенко нагородив викладачів та науковців львівських вишів. Відповідне рішення було оприлюднено на сайті глави держави.
  • У Львові американець прочитає лекцію про рівність перед законом: де послухати? У Львові американець прочитає лекцію про рівність перед законом: де послухати? У середу, 25 травня, з відкритою лекцією у Львові виступить міжнародний експерт з питань судової реформи, професор права Університету Уіллемет (штат Орегон, США) Гілберт Пол Карраско. Він доповідатиме на тему: «Що є рівність перед законом?». Захід є відкритим для усіх охочих.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Сьогодні, 20 травня, близько 11:30 години у Львові на вулиці Івана Франка, 51, трапилася ДТП. Наразі там утворюється значний затор. Водіїв просять об’їжджати проблемну ділянку.
  • Шість переваг відпочинку в заміському маєтку Шість переваг відпочинку в заміському маєтку Посиденьки вдома з улюбленими фільмами, активний відпочинок чи наодинці з природою? Ідеальний відпочинок для всіх різний, проте, можна об’єднати все в одному місці. Саме такі переваги має відпочинок в маєтку за містом.
  • Україна і Вірменія зняли обмеження в авіасполученні Україна і Вірменія зняли обмеження в авіасполученні Державіаслужба домовилась з Головним управління цивільної авіації Вірменії про повне зняття обмежень у повітряному сполученні між країнами. Про це інформує «Урядовий портал».
  • Маленьких львів’ян запрошують на дитячий кінофестиваль Маленьких львів’ян запрошують на дитячий кінофестиваль Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», який проходить із 27 травня по 5 червня у 17 містах України, відбудеться і у Львові. У рамках міжнародного конкурсу будуть показані сім європейських фільмів для юної аудиторії. Переможець обирається шляхом прямого голосування глядачів. Вхід на покази- безкоштовний
  • Сьогодні у Львові обговорять, як зробити місто привабливим для якісного туриста: де подивитись? Сьогодні у Львові обговорять, як зробити місто привабливим для якісного туриста: де подивитись? Як зробити Львів привабливим для якісного туриста? Чого бракує місту в інфраструктурі, щоб повністю підтвердити статус міста, відкритого для світу, та туристичного центру України? Про це та інше говоритимуть сьогодні, 20 травня, під час зустрічі "Львів туристичний: як покращити інфраструктуру міста?", організованій дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».
  • У Львові трамваї та тролейбуси планують обладнати багажниками для велосипедів У Львові трамваї та тролейбуси планують обладнати багажниками для велосипедів ЛКП «Львівелектротранс» планує розмістити на трамваях і тролейбусах зовнішні конструкції для перевезення велосипедів.
  • Львів’яни можуть придумати назву для нового Android Львів’яни можуть придумати назву для нового Android Компанія Google, учора, 19 травня, в рамках конференції Google I/O представила сім основних новинок. Серед них голосовий асистент Google Assistantі, нова версія операційної системи для смарт-годинника, а також новий шолом віртуальної реальності. У той ж час компанія розробила нову версію операційної системи Android, щоправда вона ще немає назви, тож придумати її і запропонувати компанії Google зможе кожен.
  • У Польщі обрали нового посла в Україні У Польщі обрали нового посла в Україні Комісія польського Сейму в закордонних справах затвердила кандидатуру Яна Пєкла на посаду Надзвичайного і Повноважного посла Польщі в Україні.
  • У Львівській області  перейменували два населені пункти У Львівській області перейменували два населені пункти Учора, 19 травня, в рамках декомунізації, на Львівщині два села змінили свою назву. Про це повідомляють у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
  • Де у Львові купити житло в новобудовах за знижками? Адреси Де у Львові купити житло в новобудовах за знижками? Адреси З 17 до 31 травня 2016 року компанія «ЕКО-ДІМ» пропонує акційну пропозицію - знижку 5% на квартири у своїх новобудовах.
  • Харківські артисти проведуть у Львові благодійний концерт Харківські артисти проведуть у Львові благодійний концерт Громадська організація «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області», харківські волонтери та музиканти влаштовують музичні концерти у містах України.
  • Активісти зупинили контрабанду деревини біля Львова. Деталі Активісти зупинили контрабанду деревини біля Львова. Деталі 53 вагони контрабандної деревини затримала поліція на Жидачівщині. Деревину везли транзитом з центральної України закордон, а у вівторок ці вагони зупинили у Ходорові активісти Української Галицької Партії.
  • У Львові створили онлайн-карту будівництв області У Львові створили онлайн-карту будівництв області У Львові розробили інтерактивну онлайн-мапу, де можна ознайомитися із запланованими на цей рік будівництвами в області за рахунок бюджетних коштів. Як повідомили в департаменті економічної політики ЛОДА, на карті можна побачити короткий опис об’єкта та суми фінансування з усіх джерел, а в подальшому – всі результати моніторингу реалізації проектів, зокрема фотозвіт та інші корисні дані, які характеризують проект.
  • На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» Сьогодні, 19 травня, Tvoemisto.tv запустило розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи», що відбудеться на стадіоні «Арена Львів» 11 червня. Аби отримати 2 перепустки на концерт, потрібно знайти 8 назв пісень Океанів, що загубилися між буквами.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 20 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові Держархбудінспекція припинила будівництво багатоповерхівки У Львові Держархбудінспекція припинила будівництво багатоповерхівки Департамент Держархбудінспекції у Львівській області скасував декларацію про початок виконання робіт щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Кондукторській, 48 зі знесенням існуючого будинку.
  • Чим Alfa Jazz Fest дивуватиме гостей цьогоріч? Програма Чим Alfa Jazz Fest дивуватиме гостей цьогоріч? Програма Із 24 червня Львів перетвориться на джазову столицю - у місті стартує Alfa Jazz Fest. Цьогоріч, захід триватиме чотири дні, замість традиційних -трьох. Також організатори збільшили кількість зон на яких відбуватимуться безкоштовні концерти. У рамках фестивалю з відкритою лекцією виступить впливовий американський журналіст та продюсер Леррі Еппелбаум. Чим ще дивуватиме Alfa Jazz Fest дізналось Tvoemisto.tv.
  • Художниця зі Львова отримала престижну нагороду у Польщі Художниця зі Львова отримала престижну нагороду у Польщі Львівська художниця Тереза Барабаш отримала золоту медаль 15-го Міжнародного трієнале з художнього текстилю, що проходив у Музеї текстилю у польському Лодзі.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: палац над Західним Бугом Куди поїхати на вихідні зі Львова: палац над Західним Бугом Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує відвідати містечко Буськ, у якому розташовується Палац Бадені. Це гарна нагода ознайомитися із історичною будівлею та організувати пікнік на березі Західного Бугу із друзями або родиною.
  • У Львові обрали 4 проекти для облаштування громадського простору У Львові обрали 4 проекти для облаштування громадського простору Сьогодні, 19 червня, завершився відбір конкурсу соціально-культурних проектів за напрямком «Підвищення якості громадського простору міста». На конкурс було подано дев’ятнадцять проектів від міських громадських організацій та ініціатив.
  • У Львові пройдуть Дні Америки. Програма заходів
У Львові пройдуть Дні Америки. Програма заходів Посольство США в Києві представляє “Дні Америки” у Львові, що пройдуть з 25 по 29 травня 2016 року. Це - чотириденний культурний фестиваль, який представить американські фільми, музику, освіту, мистецтво, бізнес та програми Посольства США в Україні. У львівських подіях візьме участь Посол США Джеффрі Пайєтт.
  • Коли львів’янам відновлять постачання гарячої води. Візуалізація Коли львів’янам відновлять постачання гарячої води. Візуалізація Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», завершено гідравліку магістральних трубопроводів від ТЕЦ-1 та ТЦ «Північна», тому вже незабаром львів’яна почнуть відновлювати подачу гарячої води. Про дату відновлення гарячого водопостачання Tvoemisto.tv дізналося і у ЛКП«Залізничнетеплоенерго».
  • Українка отримала нагороду в Каннах за кращий сценарій Українка отримала нагороду в Каннах за кращий сценарій Українська режисерка і сценаристка Марися Нікітюк отримала нагороду ScripTeast Award у Каннах за свій сценарій "Коли падають дерева". Про це повідомив продюсер майбутньої стрічки Ігор Савиченко на своїй сторінці у Facebook.
  • Сьогодні в Україні перейменували обласний центр Сьогодні в Україні перейменували обласний центр Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро. За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 247 депутатів.
  • Вишиванки Couture: Оксана Караванська представить у Франції дві колекції одягу Вишиванки Couture: Оксана Караванська представить у Франції дві колекції одягу Наприкінці цього тижня відома українська дизайнерка та стиліст Оксана Караванська представить дві свої колекції на подіумах у Франції. У п’ятницю, 20 травня, - у Парижі. А в неділю, 22 травня, - у місті-сателіті Парижа Санліс.
  • Львівський перевізник шукає фахівців із етикету для водіїв Львівський перевізник шукає фахівців із етикету для водіїв У Львові компанія-перевізник оголошує про пошук спеціалістів для проведення навчальних курсів для водіїв, зокрема в програму увійдуть тренінги з етикету. Керівництво компанії переконане, що таке навчання підвищить рівень обслуговування львів’ян.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку юнака із вадами слуху Львів’ян просять допомогти у пошуку юнака із вадами слуху Львів’ян просять допомогти у пошуку 22-річного Олександра Задорожного. Юнак учора, близько 16:00 год пішов на прогулянку із дому і не повернувся. Хлопець має проблеми зі слухом.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!