Новини
  • 15 серпня пройде Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю 15 серпня пройде Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю 15 серпня Львівський міський центр зайнятості організовує Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю, який відбуватиметься у приміщенні центру зайнятості. Ярмарок розпочне роботу о 11.00 год за адресою: м. Львів, вул. Княгині Ольги, 122. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові тривають ремонти дев У Львові тривають ремонти дев'яти вулиць На даний момент у Львові 9 міжквартальних та прибудинкових вулиць перебувають на ремонті, а ще 5 ремонтуватимуться упродовж серпня. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові виступить Чеслав Спєва У Львові виступить Чеслав Спєва 2 серпня у Львові відбудеться концерт відомого польського співака, володаря платинового альбому Чеслава Мозіля (музичне псевдо Czesław Śpiewa).
  •  ІТ-бізнесу не знизять податки: закон підписано ІТ-бізнесу не знизять податки: закон підписано Президент підписав Закон про внесення змін у Податковий кодекс стосовно особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції. Зокрема, Закон на 10 років (з 2013 ) звільняє від ПДВ операції із поставки програмного забезпечення.
  • В Україні скасовано реєстрацію місця проживання В Україні скасовано реєстрацію місця проживання Президент України Віктор Янукович 30 липня підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні", яким скасовується реєстрація місця проживання фізичних осіб. Про це повідомляє прес-служба Президента України.
  • У Львові з У Львові з'явиться низькопідлоговий трамвай У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже визначено підприємство-підрядник, яке розташоване у нашому місті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Українці можуть відвідати грецькі острови без віз  Українці можуть відвідати грецькі острови без віз Греція дозволила громадянам України, які перебувають у Туреччині, відвідувати острова Хіос, Кіс, Лесбос, Родос і Самос до 8 вересня без шенгенських віз. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.
  • Вживання мигдалю допомагає судинам, - вчені Вживання мигдалю допомагає судинам, - вчені Включення в раціон мигдалю допоможе не тільки краще контролювати вагу, але також знизити рівень холестерину.
  • Ремонт вулиці Широкої у Львові триватиме два дні Ремонт вулиці Широкої у Львові триватиме два дні Сьогодні розпочався ремонт дорожнього покриття вулиці Широкої на ділянці від вулиці Суботівської до вулиці Вигоди. Роботи проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Залізничному районі Львова сьогодні не буде води У Залізничному районі Львова сьогодні не буде води У зв’язку з аварійною ситуацією, яка виникла сьогодні вночі на магістральному водогоні діаметром 900 мм «Городок – Львів» поблизу с.Суховоля 31 липня з 11 до 20 год водопостачання Залізничного району та мікрорайону Левандівка, обмеженого вулицями Широка, Сяйво, Рудненська здійснюватиметься з пониженим тиском за скороченим графіком. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Банки встановлять жорсткіші умови для позичальників Банки встановлять жорсткіші умови для позичальників Уряд запропонував змінити процедуру взаємодії позичальників і кредиторів у разі визнання кредитного договору недійсним. У такому випадку суд на прохання банку буде заарештовувати заставне майно боржника. І лише якщо позичальник встигне протягом 30 днів повернути борг, установа не буде стягувати заставу. Банкіри сподіваються, що це позбавить їх клієнтів стимулів для початку судових розглядів, пише «Комерсант-Україна».
  • Сьогодні у Львові розпочали ремонт вулиці Богданівської Сьогодні у Львові розпочали ремонт вулиці Богданівської Cьогодні, 30 липня у Львові розпочався ремонт вул. Богданівської. Про це заявив міський голова Андрій Садовий.
  • Овочі та фрукти в Україні ще подешевшають Овочі та фрукти в Україні ще подешевшають З початку липня вартість основного набору овочів і фруктів українців знизилася майже на третину, повідомила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Тетяна Гетьман.
  • На Львівщині знову прогнозують грози На Львівщині знову прогнозують грози На сьогодні, 30 липня 2012 року, Український Гідрометеоцентр прогнозує у західних областях грози, місцями сильні зливи, град, шквали 19-24 м/с. Негода може призвести до пошкодження ліній електропередачі та електрообладнання.
  • У серпні у Львові пройде фестиваль "Етновир" У серпні у Львові пройде фестиваль "Етновир" 22-26 серпня Міжнародний фестиваль «Етновир» запрошує до Львова на виступи колоритних колективів з різних країни, паради вулицями міста, частування національними стравами, танцювальні майстер-класи. Фестиваль фольклору в Україні збере на площі Ринок учасників з Польщі, Іспанії, Білорусії, Індії та Туреччини. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Вітамін Е може захистити від раку печінки Вітамін Е може захистити від раку печінки Активніше вживання вітаміну Е – з самої їжі або із вітамінних додатків – може зменшити ризик ракового захворювання печінки. Про такі результати дослідження йдеться у повідомленні в Journal of the National Cancer Institute, пише Радіо Свобода.
  • Студентам зменшують стипендії Студентам зменшують стипендії У липні розмір стипендій студентам був знижений на 200 гривень, заявляють в Українській асоціації студентського самоврядування.
  • До 1 серпня львів До 1 серпня львів'яни можуть безкоштовно пройти діагностику на гепатити В і С 27 липня у Львові стартувала акція протидії поширенню гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі можуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну юридичну допомогу.
  • Пошукові запити в Google тепер можна вводити від руки Пошукові запити в Google тепер можна вводити від руки Пошуковик Google зможе розпізнавати рукописний ввід для пошукових запитів. Власникам смартфонів і планшетників тепер не потрібно буде влучати на невеличкі клавіші або «розмовляти» з апаратом.
  • Сьогодні о 20.00 стартує "Ніч у Львові" Сьогодні о 20.00 стартує "Ніч у Львові" Перший тур цьогорічних нічних екскурсій стартує сьогодні о 20:00 год. «Ніч у Львові» відкриє театралізована екскурсія підземеллями Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Виборча кампанія в Україні стартує 30 липня Виборча кампанія в Україні стартує 30 липня В Україні 30 липня розпочинається виборча кампанія з виборів до Верховної Ради.
  • У Львові відбуваються "Танцювальні вікенди" У Львові відбуваються "Танцювальні вікенди" Цими вихідними у Львові в парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудуться безкоштовні майстер-класи з танців. Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, 28 липня на відвідувачів чекають go-go dance, аргентинське танго, хіп-хоп, сальса, електрик-бугі та історико-побутові танці. Наступного дня на «Танцювальні вікенди» запрошують усіх на регі-вечірку.
  • 29 липня вночі не працюватиме митний пост "Краковець" 29 липня вночі не працюватиме митний пост "Краковець" 29 липня з 00:00 до 08:00 у митному посту «Краковець» обслуговування транспортних засобів буде призупинено. Про це повідомила прес-служба Львівської митниці.
  • У жовтні з У жовтні з'являться лоу-кост авіарейси Львів-Мілан та Львів-Стамбул З 29 жовтня авіакомпанія «ВіззЕйр Україна» відкриє авіарейс зі Львова до Мілана (Бергамо). Як повідомили у прес-службі аеропорту «Львів», рейси здійснюватимуться 3 рази на тиждень.
  • Перетин кордону з Польщею триватиме до 15 хвилин Перетин кордону з Польщею триватиме до 15 хвилин Процедура перетину польського кордону триватиме не довше 15 хвилин: автобуси реєструватимуть за 9 хвилин, легкові автомобілі перевірятимуть до 2 хвилин, а процедура митного контролю триватиме не більше 5 хвилин. Таку інформацію подав сьогодні під час круглого столу начальник відділу прикордонного контролю та реєстрації Львівського прикордонного загону Олександр Миколайович Крилов.
  • Кава подорожчає на 40%, - експерти Кава подорожчає на 40%, - експерти Через несприятливі погодні умови у країнах-виробниках кава може подорожчати на 30-40% і навіть стати гіршою на смак, заявили експерти компанії Lionstone Investment Services.
  • У Львові проходить фестиваль короткометражок Wiz-Art. Програма У Львові проходить фестиваль короткометражок Wiz-Art. Програма У Львівському палаці мистецтв учора розпочався V фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art. Відвідувачі фестивалю мають змогу переглянути якісний короткий метр з різних країн світ (цьогоріч надійшло 667 фільмів з 49 країн Європи, Азії, Америки, Африки та Австралі),але й беруть участь у майстер-класах і зустрічах з іноземними та українськими режисерами.
  • З вересня ВВІРи перестануть видавати закордонні паспорти З вересня ВВІРи перестануть видавати закордонні паспорти З 1 серпня мають припинити існування так звані ВВІРи, як у народі називали ВГІРФО — відділи у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб (функціонували при МВС). У цих відділах отримували дозволи на перебування в Україні іноземці та особи без громадянства, виробляли закордонні паспорти громадяни України. Незабаром усі ці функції перейдуть до нещодавно створеної Державної міграційної служби України. Ця ж служба реєструватиме за місцем проживання та зніматиме з реєстрації громадян України, що раніше робили паспортні столи.
  • У Львові розповіли про можливості стажування закордоном У Львові розповіли про можливості стажування закордоном Незабаром міжнародна молодіжна організація AIESEC оголосить набір на осіннє стажування для української молоді в країни Європи, Азії та Південної Америки. Про це йшлося учора на зустрічі в кав’ярні «Меделін» у Львові.
  • Як правильно відпочивати Як правильно відпочивати Кожному з нас відома туга за відпочинком, особливо, коли робота вичерпує наші фізичні та душевні сили. Ми мріємо про відпочинок, розмовляємо про нього з рідними та друзями. І ось приходить час відпустки, або декілька вихідних днів... Здавалось би – відпочивай досхочу та набирайся сил. Часто, однак, цей відпочинок зводиться до простого лежання на дивані та оглядання телевізора, що призводить до певної млявості, апатії і ще більшої втоми.
  • Названі найпоширеніші та нійрідкісніші дитячі імена на Львівщині у 2012 році Названі найпоширеніші та нійрідкісніші дитячі імена на Львівщині у 2012 році У Головному управлінні юстиції у Львівській області повідомили про найпоширеніші та рідковживані імена дітей, які були зареєстровані органами державної реєстрації актів цивільного стану Львівщини в 1 півріччі 2012 року:
  • Третина львів Третина львів'ян займається хенд-мейдом, - результати дослідження Центр вивчення громадської думки Інституту міста провів дослідження «Оцінка культурної інфраструктури та культурні практики львів’ян». Згідно результатів дослідження 31, 3% львів’ян займаються рукоділлям: вишивають, виготовлять декор і прикраси та в’яжуть.
  • На "Ніч у Львові" вже зареєструвалося 2 тисячі осіб. Програма заходів На "Ніч у Львові" вже зареєструвалося 2 тисячі осіб. Програма заходів На сайті lviv.travel вже закрито реєстрацію на перший день акції «Ніч у Львові» 27 липня. Втім, львів’яни та гості міста активно реєструються на 2-3-ій дні акції - суботу та неділю.
  • Сьогодні у двох районах Львова відновлять подачу гарячої води Сьогодні у двох районах Львова відновлять подачу гарячої води Сьогодні, 26 липня, ЛМКП «Львівтеплоенерго» відновлює тепловодопостачання до 1032 споживачів Франківського району та мікрорайону Новий Львів після закінчення ремонтних робіт. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На перехресті Петлюри-Кульчицької проводять ремонтні роботи. Рух транспорту обмежено На перехресті Петлюри-Кульчицької проводять ремонтні роботи. Рух транспорту обмежено Як повідомили читачі "Твого міста", на перехресті вулиць Петлюри та Кульчицької у Львові сьогодні, 26 липня проводять ремонтні роботи. У зв'язку із цим проїзд на вулицю Кульчицької закрито.
  • 5 продуктів, які допоможуть кинути палити 5 продуктів, які допоможуть кинути палити орегувати харчування дуже важливо при відмові від тютюну, вважає дієтолог-гастроентеролог Світлана Бережна. Причин декілька: підтримати судини, не набрати вагу, вилікувати, нарешті, «гастрит курця» (проблеми з травленням, впевнена наш експерт, починається практично у всіх курців зі стажем більше року).
  • У зв У зв'язку з матчем збірних 15 серпня у Львові перекриють рух на Стрийській До Львова повертається великий футбол. 15 серпня на «Арені Львів» відбудеться товариський футбольний матч між національними збірними України та Чехії. Гра розпочнеться о 21.00 год. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус Відтепер контролювати роботу міських автобусних маршрутів та електротранспорту можна з допомогою навігаційної системи. Вже зараз кілька автобусів на міських маршрутах облаштовані GPS-пристроями і працюватимуть у тестовому режимі до 30 липня. Саме 30 липня перевізники міста мають обрати фірму, яка встановлюватиме GPS-навігатори на всіх міських автобусах.
  • Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Міністерство освіти і науки в майбутньому планує повністю перевести вступну кампанію в електронний формат. Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
  • Найдорожчий квадратний метр нерухомості у Львові продали за понад 20 тис. грн Найдорожчий квадратний метр нерухомості у Львові продали за понад 20 тис. грн Учасник аукціону продажу комунального майна у Львові купив приміщення площею 79,3 м кв. за 1 млн. 620тис. грн., тобто за ціною 20428, 75 грн. за квадратний метр. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради з посиланням на управління комунальної власності ЛМР.
  • У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові купатися дозволено лише у трьох водоймах. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міську санепідемстанцію.
  • Завтра - прем Завтра - прем'єра нового фільму про Бетмена "Темний лицар повертається" Масштабна екранізація легендарного коміксу про Людину-кажана виходить на великі екрани 26 липня 2012 року. У Львові у Планеті Кіно ІМАХ вже з 21 липня тривають допрем'єрні покази фільму-новинки.
  • Початок вулиці Пекарської закрили для руху до листопада Початок вулиці Пекарської закрили для руху до листопада 25 липня на вул. Пекарській у Львові розпочали облаштовувати ознакування щодо перекриття дороги для руху транспорту.
  • У Львові вже працює три евакуатори У Львові вже працює три евакуатори Сьогодні, 25 липня, ЛКП «Львівелектротранс» запустило у роботу третій евакуатор, який до цього часу перебував у ремонті. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Інформатику у школах Львова вивчатимуть з другого класу Інформатику у школах Львова вивчатимуть з другого класу Вже з наступного навчального року у школах розпочнеться обов’язкове вивчення з 2-го класу інформатики - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської міськради.
  • 7 причин раніше йти до сну 7 причин раніше йти до сну Якщо Ви спите менше 8 годин, то є 7 причин, щоб з сьогоднішнього дня почати лягати раніше - заявляють експерти.
  • Від сьогодні у Львові перекриють площу Св.Теодора Від сьогодні у Львові перекриють площу Св.Теодора Сьогодні, 25 липня, у Львові розпочнуть ремонт площі Святого Теодора, у зв’язку з чим перекриють ділянку від вул. Мулярської до просп. Чорновола та змінять кінцеву руху автобусного маршруту №8. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Через ремонт на Архипенка частина львів Через ремонт на Архипенка частина львів'ян сьогодні буде без води У зв’язку з реконструкцією дорожнього полотна, на вул.Архипенка проводиться заміна водопровідних вводів до будинків. Задля підключення нових водогонів сьогодні, 25 липня, з 10 до 20 год буде припинено подачу води в мікрорайон вулиць Тарнавського – Й.Сліпого - Л.Толстого – Архипенка – Самійленка – Кирила і Мефодія – Драгоманова і прилеглі до них.
  • Податкова роз Податкова роз'яснила як підписувати звіти в електронному вигляді Державна податкова інспекція (ДПІ) в Солом‘янському районі м. Києва роз’яснила, хто повинен підписувати податкову звітність в електронному вигляді.
  • В Україні спростять дозвільні процедури? В Україні спростять дозвільні процедури? Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров доручив голові державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлу Бродському вивчити питання зменшення кількості дозволів, які необхідно отримувати для роботи підприємства, цінової політики у цій сфері та ефективності роботи самої дозвільної системи. Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, відповідне доручення він дав під час засідання Кабінету Міністрів вчора, 23 липня.
  • 26 серпня у Львові відбудеться Свято хліба 26 серпня у Львові відбудеться Свято хліба 26 серпня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбудеться «Свято хліба», - повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Сервіс мікроблоггінгу Twitter стане «офіційним коментатором» Олімпіади в Лондоні. Угоду з власниками мікроблога уклала американська телекомпанія NBCUniversal. Договір передбачає публікацію в Twitter посилань на новини, відеосюжети, інтерв‘ю зі спортсменами і тренерами.
  • Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Підвищити свій інтелект можна правильним раціоном Які речовини в продуктах харчування змушують «тупити» гострий розум? На думку вчених, це головна причина атеросклерозу — холестерин. Осідаючи на стінках судин, «шкідливий» холестерин призводить до порушення мозкового харчування. Він міститься в яйцях, салі, сметані, жирному м‘ясі. Перебрати добову норму цієї речовини можна, якщо з’їсти більше двох курячих яєць.
  • Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Вартість пшениці в Україні досягла максимуму за останній рік – тільки за минулий місяць її ціна зросла на 13,5%.
  • Українці отримали спрощений візовий режим з ЄС Українці отримали спрощений візовий режим з ЄС Україна та Європейський Союз у понеділок підписали угоду про спрощення візового режиму. Україна та Європейський Союз у понеділок підписали угоду про спрощення візового режиму. Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. "Вісті з дипломатичних полів: щойно підписав Угоду про спрощення візового режиму з ЄС", - написав він.
  • 26 липня у Франківському районі не буде газу 26 липня у Франківському районі не буде газу 26 липня з 9.00 по 21.00 буде припинено газопостачання у Франківському районі Львова, - повідомили у прес-службі «Львівгазу».
  • В Україну повертається спека, у Львові - з дощами В Україну повертається спека, у Львові - з дощами 24-31 липня в Україні, крім західних областей, очікується суха та спекотна погода. Максимальна температура становитиме: у західних та північних областях 28-34°, на решті території 32-37°, на півдні та сході місцями 40°, - повідомили "Твоє місто" в Українському гідрометеоцентрі.
  • 24 липня до 15 год в районі Замарстинівської не буде води 24 липня до 15 год в районі Замарстинівської не буде води У зв’язку з заміною аварійної ділянки вуличного водогону діаметром 150 мм на вул. Замарстинівська – Татарська, завтра, 24 липня, з 11 до 15 год буде припинено подачу води в мікрорайон вулиць Замарстинівська (від буд. №141 до 34) – Б.Хмельницького (від буд. №1 до 63)– Під дубом – Шпитальна – пл. Торгова.
  • Причиною смороду у Львові визнали стічні води підприємств Причиною смороду у Львові визнали стічні води підприємств Як інформує ЛМКП «Львівводоканал», аналізи проб повітря та стічних вод показали, що деякі підприємства міста зливають у міську каналізацію стоки, які в 10-12 разів перевищують допустимі норми. Це порушує технологічний режим роботи міських очисних споруд та призводить до неприємного запаху.
  • В Україіні планують підвищити податки орендарям землі В Україіні планують підвищити податки орендарям землі Асоціація міст хоче збільшити доходи місцевих бюджетів за рахунок збільшення податків для суб’єктів, які не мають права власності на землю, але фактично орендують її.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!